EO
Laatste kennisnieuws:

Kennis: Carrière

RSS

‘Afstudeergoeroes': structuur voor het afstudeerproces

HBO-studenten kunnen vanaf dit schooljaar gestructureerd aan hun afstudeeropdracht werken met de zelfhulpsite AfstudeerGoeroes. De site is een verzamelplaats van kwalitatief hoogstaande informatie en tips die relevant zijn voor iedere afstudeerder. Lees verder »

‘Ik zie alleen maar voordelen van vijftigplussers in mijn bedrijf'

Vijftigplussers werken langer dan vroeger, maar als ze werkloos worden, hebben ze twee keer zoveel kans op langdurige werkloosheid als jongeren. De groep vijftigplussers op de veranderende arbeidsmarkt is door zowel een hogere arbeidsparticipatie als de vergrijzing van 1,7 miljoen in 2003 toegenomen… Lees verder »

Innovatie industrie nodig voor behoud professionals

Bedrijven in de industrie die in de toekomst aantrekkelijk willen blijven moeten innoveren. Dit vraagt om investeringen in nieuwe technologie en de juiste engineering professionals. Het is noodzaak sneller en beter te innoveren op het gebied van productontwikkeling om de concurrentiepositie te… Lees verder »

Aantal IT vacatures groeit minder snel dan in 2015

Het aantal vacatures in de IT sector groeit nog steeds, maar minder snel dan in 2015. Een uitzondering is het aantal vacatures voor hoogopgeleide IT'ers die in het eerste kwartaal van 2016 met 7% steeg ten opzichte van het vierde kwartaal van 2015. Opmerkelijk is dat in het gevecht om… Lees verder »

Loonkloof m/v in rest Europa veel groter dan in Nederland

Vrouwen verdienen per jaar gemiddeld nog altijd € 1664 minder dan hun mannelijke collega's. Daarmee heeft Nederland toch nog een relatief kleine loonkloof (5%). In de zorgsector en het onderwijs is er sprake van een grotere kloof tussen mannelijke en vrouwelijke salarissen, het verschil is… Lees verder »

Big data voorspelt wie op sollicitatiegesprek mag komen - ook voor banen die nog niet bestaan (video)

Welk CV wordt door professionele recruiters als eerste uit de stapel sollicitatiebrieven geplukt? Promovendus Colin Lee van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) analyseerde bijna 450 000 CV's en sollicitaties. Met die kennis schreef hij een algoritme dat tot circa 80%… Lees verder »

Vrouwen in de Tech-industrie - vooravond van een revolutie? (infographic)

De grootste technologische uitdaging voor een vrouw werkzaam bij jaren zestig reclamebureau Sterling Cooper in de populaire TV-serie Mad Men was de typemachine. Dat de vrouw het huis verliet om in een kantoor te werken was één van de revolutionaire ontwikkelingen van dat decennium. De associatie… Lees verder »

Gespannen arbeidsmarkt binnen engineering leidt tot minder flexibiliteit

Het aantal vacatures voor hoogopgeleide engineers is in het vierde kwartaal gedaald met 5% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014. Ondanks de 14% groei van vacatures in het derde kwartaal van 2015, stijgt de vraag met slechts 3% ten opzichte van 2014. Ondanks de beperkte groei blijft de… Lees verder »

1 op de 5 werknemers krijgt geen kerstpakket

Zo’n 20% van alle werknemers krijgt geen kerstgeschenk van hun werkgever. Zonde, stelt Tempo-Team, want de meerderheid van de werknemers is tevreden over het geschenk van de baas: 84% van de werknemers is er blij mee. Gemiddeld wordt er tussen de 25 en 49 euro uitgegeven aan een kerstcadeau.… Lees verder »

4 tips voor het vinden en vasthouden van hoogopgeleide technici

De industriële sector kampt al enkele jaren met een tekort aan hoogopgeleide technici. Werkgevers moeten er dan ook alles aan doen om de juiste mensen te vinden en vast te houden. Maar wat vinden hoogopgeleide engineers werkelijk belangrijk? Wij geven samen met detacherings-, interim-, en werving… Lees verder »

Pagina: « Vorige 1 2 3 4 5 Volgende »