Nederlandse aerospace-bedrijven en -kennisinstellingen presenteren zich tijdens de JEC Composites 2014 in Parijs. Nederland is voor de beurs gekozen als partnerland. Minister Kamp bezoekt de beurs.
Tijdens de beurs JEC Composites van 11 t/m 13 maart 2014 in Parijs presenteert een samenwerkingsverband van Nederlandse aerospace-bedrijven en -kennisinstellingen zich. Alle deelnemers aan het samenwerkingsverband bestaat uit Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die allemaal hebben hun eigen specialisme op het gebied van composieten en motoren in de luchtvaartindustrie. Die deelnemers zijn Airborne Composites, Dutch Thermoplastic Components DTC, Fokker Technologies Holding, KVE Composites Group, Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium NLR, TenCate Advanced Composites en TU Delft. Het cluster werkt samen met de Nederlandse overheid binnen het programma Partners for International Business (PIB) met een oriëntatie op Frankrijk.
Composieten
JEC Composites 2014 is de belangrijkste beurs voor composiettoepassing voor de luchtvaart, automotive, windenergie, marine, bouw en sport- en consumentengoederen. Jaarlijks bezoeken 30 000 zakelijke bezoekers de bijna 1200 exposanten. Op dinsdag 11 maart brengt minister Henk Kamp van Economische Zaken een bezoek aan de JEC Composites. In het Holland Paviljoen bezoekt hij om 13.00 uur een netwerkreceptie. De beurs is strategisch in het kader van Holland High Tech. Er nemen naast de Aerospace bedrijven nog enkele tientallen Nederlandse bedrijven deel.
Sterke speler
De Nederlandse luchtvaartindustrie is een sterke speler op de wereldmarkt. In 2025 is het luchtverkeer naar verwachting verdubbeld. Daarom moet vliegen groener en efficiënter worden. Dit kan alleen via innovatie. En daar is Nederland sterk in. Bedrijven werken samen met kennisinstituten en dat levert juweeltjes als Glare en Tapas op. Nederland heeft qua omvang de zesde luchtvaartindustrie van Europa. Meer dan 100 bedrijven zorgen voor een omzet van 2,8 miljard euro per jaar, goed voor 20 000 banen.