Categories: Actueel

Jaguar 3D-print veiligheidshandschoen

Gewrichtsslijtage – die op meer dan honderd manieren kan optreden – is goed voor 30% van de arbeidsuitval bij productiemedewerkers. Deze medische complicatie treft naar schatting 10% van de wereldwijde populatie. In sommige sectoren loopt dat op tot zelfs 40%.

Rasterstructuur ondersteunt gewrichten

Technici van de Jaguar Land Rover fabriek in Gaydon – dat één van de grootste 3D-printers in het Verenigd Koninkrijk huisvest – gebruikten de printer om een handschoen te ontwikkelen die de gewrichten ondersteunt en tegelijkertijd flexibel en comfortabel genoeg is om een volledige werkdag te dragen. Met CAD-designsoftware ontwikkelde het team verschillende geschikte rasterstructuren.

De 3D-handschoen is ontworpen voor mensen die aan de productielijn werken. Vooral medewerkers die bevestigingspunten in het chassis monteren hebben profijt van deze innovatie. Na een proefperiode wordt nu gewerkt aan een volgend prototype van de handschoenen met impact-absorberend schuim. Deze handschoen is toegespitst op medewerkers die bijvoorbeeld met de palm van hun hand sierlijsten op modellen bevestigen.

Op korte termijn moet de handschoen medewerkers in alle productiefaciliteiten van Jaguar Land Rover bij hun werk helpen. In de nabije toekomst wil Jaguar Land Rover meer technologieën ontwikkelen die medewerkers met lichamelijke complicaties en zelfs neurologische aandoeningen kunnen bijstaan bij de uitoefening van hun werk en die ook een terugkeer op de werkvloer bevorderen.

Redactie Engineersonline

Recent Posts

Nieuwe isolatieweerstandstesters van Fluke 1535 i 1537

Megaohmmeters op batterijen. Het aanbod werkplaatsuitrusting van TME omvat onder meer professionele apparaten van Fluke.…

3 dagen ago

Op het juiste niveau: innovatie door de HCX oliepeilglazen-serie

De HCX oliepeilglazen van Elesa+Ganter bieden een geavanceerde oplossing voor industrieel onderhoud en productie. Deze…

3 dagen ago

Fusie-energieapparaat bereikt temperatuur van 37 miljoen graden

Een kleinschalig en compact apparaat, Fuze, gebouwd door de Amerikaanse startup Zap Energy heeft plasma…

4 dagen ago

Festo BionicBee  vliegt autonoom in een zwerm

Al 15 jaar is het Festo Bionic Learning Network gefascineerd door vliegen. Het team heeft…

4 dagen ago

Het eind van de kwantumtunnel

Kwantummechanische verschijnselen zoals radioactief verval, of algemener: ‘tunnelen’, vertonen intrigerende wiskundige patronen. Twee onderzoekers aan…

4 dagen ago

Nanofotonische glasvezelsensor-oplossing om het ultrakleine te detecteren

Een nieuwe ultragevoelige glasvezelsensor kan deeltjes met een diameter tot 50 nanometer detecteren. In de…

4 dagen ago