iPhone app van Alten PTS: Ici Frankrijk

“Ping. Welkom in de Dordogne. De Dordogne wordt gezien als bakermat van de mensheid en bezit vele prehistorische grotten en vindplaatsen. In de Dordogne wordt…”. Slechts een voorproefje van wat je hoort als je met je iPhone de Dordogne inrijdt. De iPhone app ici – Frankrijk vertelt je onderweg over het Franse departement waarin je je begeeft. In circa een minuut wordt een ‘beeld’ geschetst van wat kernmerkend is aan het departement. Zo vertelt ici over het landschap, de dorpjes en steden, de riviertjes, locale eten & drinken en/of bekende wijnhuizen uit die streek.

Bij het passeren van elke departementsgrens praat ici je bij. De lange reis over de Route du Soleil wordt hiermee een interessante ontdekkingstocht door Frankrijk. Ter plekke kun je met ici ontdekken wat er in jouw departement te doen is. Bovendien kun je zien wat andere departementen te bieden hebben. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar het departement van je Franse buurman op de camping? Tik het departementsnummer van zijn kentekenplaat in en je weet het.

Regio informatie

Naast ingesproken teksten van de departementen geeft de app ook toeristische informatie van de Franse regio’s met prachtige illustratieve foto’s. De applicatie beslaat alle 96 departementen van Frankrijk gelegen in Europa, inclusief Corsica. De teksten zijn ingesproken door acteur Robin van der Velden (o.m. Gooische Vrouwen en Sesamstraat). ici – Frankrijk werkt zonder gebruik te maken van een dure dataverbinding. De app is geschikt voor de iPhone 3G, 3GS, 4 en de iPad en is te downloaden voor € 0,79.

ici – Frankrijk is tot stand gekomen in samenwerking met Atout France, het Frans bureau voor toerisme. Ici – Frankrijk is een initiatief van innovatiebureau Dok 5 en ontwikkeld door Alten PTS, Sonar Interactive, Vanessa Nijweide Uitgeefdiensten, Robin van der Velden, Vincent van Rooijen, Tjerk Teitsma en U-TRAX. Meer informatie en een luisterdemo zijn te vinden op www.iciphone.nl