‘Inzet op elektrificatietrend’ kost 175 banen bij Bosch in Tilburg

Bosch Transmission Technology in Tilburg schakelt over van de productie van duwbanden naar dunne metalen componenten voor elektromotoren, waterstof- en brandstofceltechnologieën. Door de koerswijziging verdwijnen 175 van de 820 banen.

Het bedrijf verplaatst de productie van duwbanden  voor de CVT (Continu Variabele Transmissie) naar de zusterfabriek in Vietnam.

Inzetten op electrificatietrend

In de plaats van duwbanden wil Bosch in Tilburg zich volledig richten op de productie van dunne metalen componenten voor elektromotoren, waterstof- en brandstofceltechnologieën. ‘Deze duurzame componenten zullen de komende decennia hard nodig zijn voor de transformatie in zowel de automobielmarkt als de energiemarkt. Als innovatief bedrijf willen wij hierin een belangrijke rol vervullen’, verklaart Thilo Müller, algemeen directeur van Bosch Transmission Technology.

Hij voegt eraan toe: ‘Tegelijkertijd zullen we zo winstgevend mogelijk moeten blijven met ons huidig productportfolio om de ontwikkeling van onze nieuwe producten te financieren. Daarom zijn we genoodzaakt om onze concurrentiepositie te versterken.’  

Dichterbij de afzetmarkt

Door de elektrificatietrend zal de vraag naar de duwband de komende jaren verder dalen, suggereert het bedrijf. ‘Hierdoor is er een overcapaciteit ontstaan in beide productielocaties.’ De locatie van het zusterbedrijf Vietnam bevindt zich dichterbij China en Japan, waar de grootste duwband-klanten van het bedrijf zich bevinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *