Inspiratieplatform voor motion & control sector

Op woensdag 20 en donderdag 21 april is de vakbeurs Mocon 2011 in de Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch de ontmoetingsplaats voor professionals uit de Nederlandse motion & control sector. Naast een uitgebreid exposantenaanbod en een recordaantal noviteiten presenteert de beurs ook een omvangrijk beursprogramma.

Actuele thema’s als energie-efficiëntie, robottoepassingen, safety integratie in de besturing en het RAB Safety Mark passeren uitgebreid de revue. Nieuw op Mocon 2011 is de inspiration area, een speciale plaats op de beursvloer in het verlengde van de learnShop ruimte. Bezoekers worden hier beide beursdagen doorlopend geïnspireerd door concrete toepassingsideeën en ervaringen. De Stichting The Art of Robotics (STAR) laat bezoekers beleven wat nieuwe robottechnologie in de toekomst kan betekenen voor productieomgevingen.

 

Miniworkshops door PI Nederland

In de eigen stand (standnummer F1000) organiseert PI Nederland – Profibus, Profinet & IO-Link op beide beursdagen korte workshops van maximaal 40 minuten. Onderwerpen als de diagnose op Profibus, de basis van Profinet en de installatierichtlijnen van Profibus komen kort en bondig aan bod.

 

Forumdiscussie over IE-norm

Naast de miniworkshops organiseert PI Nederland in de learnShop ruimte van 15.00 uur tot 16.00 uur een Lagerhuisdebat waarin het thema ‘energie efficiëntie en de nieuwe efficiëntie norm voor motoren (IEnorm)’ centraal staat. Machinebouwers, systeemintegratoren en eindgebruikers kunnen deelnemen aan presentaties over dit thema en meediscussiëren over actuele vraagstukken.

 

Onafhankelijke learnShops

De learnShops bieden in korte tijd praktische informatie die direct te gebruiken is tijdens dagelijkse werkzaamheden. ABB Robotics BeNeLux verzorgt een presentatie over het RAB Safety Mark, Leroy Somer behandelt energiezuinige motoren en de Europese regelgeving, Koning & Hartman informeert bezoekers over de voordelen van MES koppeling zonder PC en SigmaControl gaat in op Safety integratie in de besturing.

 

Bezoekers krijgen in slechts één dagdeel een update over de nieuwste trends en ontwikkelingen. Meer informatie en gratis bezoekersregistratie via www.easyfairs.com/Mocon-NL