Inschrijving Koning Willem I Plaquette geopend

Het is het voor Nederlandse ondernemingen weer mogelijk zich in te schrijven voor de Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor duurzaam ondernemerschap. Deze prijzen worden in mei 2016 uitgereikt door Hare Majesteit Koningin Máxima en prof.dr. K.H.W. Knot, president van De Nederlandsche Bank en voorzitter van de Koning Willem I Stichting.

De Koning Willem I Stichting wil met deze ondernemingsprijzen bekendheid geven aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. In 2012 heeft het Twentse Normteq de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap in ontvangst mogen nemen. De onderneming werd geroemd voor het realiseren van een innovatie met maatschappelijke impact, voor het feit dat de onderneming op diverse wijze duurzaam innoveert. Nederlandse ondernemingen kunnen zich tot en met 31 januari 2016 kandidaat stellen.

Prof.dr. Knot: "Het bestuur van de Koning Willem I Stichting ziet er naar uit om ook deze editie Nederlandse bedrijven te kunnen belonen voor goed en innovatief ondernemerschap. Ondernemingen die zich onderscheiden in durf, daadkracht en doorzettingsvermogen of bezig zijn met een duurzame ontwikkeling nodig ik dan ook van harte uit zich kandidaat te stellen voor de Koning Willem I Prijs of Plaquette 2016."

Prijs en plaquette

De Koning Willem I Prijs is een nationale ondernemingsprijs die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: grootbedrijf en MKB. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking. De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap beloont duurzame innovaties van kleine of grote organisaties. Organisaties met duurzaam management, een duurzaam product of dienst, duurzame internationale samenwerking of die duurzaam produceren worden uitgenodigd zich in te schrijven. De vakjury beoordeelt de inzendingen en selecteert drie kandidaten. Deze bedrijven kunnen zich tevens inschrijven voor de EBAE, de European Business Awards for the Environment.

Koning Willem I Stichting

De Koning Willem I Stichting is in 1958 in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank en een aantal, aan het bedrijfsleven gelieerde, organisaties. Sinds 1958 kent de Stichting prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe. De Koning Willem I Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. In het bestuur zijn onder meer vertegenwoordigd: De Nederlandsche Bank, Ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNO-NCW, MKB Nederland, De Maatschappij, Instituut Nederlandse Kwaliteit, Nive, TNO, Kamer van Koophandel Nederland, Koninklijk Instituut van Ingenieurs, Nederlandse Vereniging van Banken en De Nederlandse Staatsloterij. Voor meer informatie zie www.kw1prijs.nl