Igus beloont moed, creativiteit en out-of-the-box denken in automatisering

Gebruikers van de low cost automatisering (LCA) en de RBTX robotica marktplaats van igus kunnen zich met hun automatiseringsprojecten tot 30 juni aanmelden voor de Roibot Award. Het kunststoffenbedrijf beloont hiermee projecten met het snelste rendement op investering (ROI).

Gebruikers kunnen meedingen naar LCA-producten ter waarde van 5000 euro.

“We zijn altijd verbaasd over de creatieve manier waarop bedrijven onze componenten gebruiken. Van geautomatiseerde regenwormboerderijen tot robots die bier serveren,” stelt Roy Snellens, Productmanager Low Cost Automatisering bij igus. Veel van deze uitvindingen krijgen echter te weinig aandacht. “Daarom organiseren we deze Award. Voor de derde keer willen we een podium bieden aan LCA-projecten die blijk geven van moed, creativiteit en out-of-the-box denken.”

Igus organiseert de wedstrijd elke twee jaar met een internationale focus. In 2022 werden 110 projecten uit 20 landen ingezonden. Het bedrijf levert spullen voor kosteneffectieve procesautomatisering uit één hand: van losse componenten en robots met randapparatuur tot complete oplossingen voor toepassingen op maat. De gemiddelde investeringskosten zijn 12.000 euro.

Gebruikers kunnen zich aanmelden via roibot.de/nl/concurrentie-voor-slimme-automatiseringsoplossingen/. Igus biedt ondersteuning indien gewenst, maakt video- en beeldopnames van de toepassing en begeleidt de enscenering. Deze deelnemers slaan de aanvraagprocedure over en zijn directe kandidaat voor de wedstrijd. Voorwaarde is dat de LCA-oplossingen werken met componenten die bij igus of via RBTX.nl zijn aangeschaft. Dit zijn bijvoorbeeld knikarmrobots, lineaire (portaal)robots, delta robots en Scara robots.

Een jury bestaat uit vertegenwoordigers van de vakpers en industrie-experts en selecteert drie projecten die opvallen door originaliteit en een korte terugverdientijd. De winnaar ontvangt LCA-hardware ter waarde van 5000 euro, terwijl de runners-up 2500 en 1000 euro krijgen. “De wedstrijd biedt deelnemers ook internationale media-aandacht en de mogelijkheid om te netwerken met andere automatiseringsliefhebbers, ervaringen uit te wisselen, inspiratie op te doen en misschien zelfs nieuwe carrièremogelijkheden te verkennen. Tijdens de laatste Roibot Award werden bijvoorbeeld investeerders gevonden voor een jonge startup,” zegt Snellens. “De winnaar van 2022, MFG Technik & Service, profiteerde hier ook van. Het bedrijf uit Kranzberg bij München overtuigde de jury met zijn Label Monkey, een LCA-oplossing die industriële pallets aan drie zijden labelt met behulp van de robolink DP robotarm van igus.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *