Categories: Actueel

Inschrijven voor MKB Innovatie Top 100 kan tot 30 april

Micanti BV uit Amsterdam werd in 2014 uitgeroepen tot winnaar van de MKB Innovatie Top 100. Compagnons Eric Pieters en Rik Breur konden hun oren niet geloven. "Wij hadden er helemaal niet op gerekend, want er deden heel veel goede en grote innovatieve bedrijven mee", aldus Pieters. De gifvrije, zelfklevende folie Thorn-D van Micanti wordt gebruikt om op scheepswanden te plakken. De folie, is een gepatenteerde milieuvriendelijke oplossing waarmee de aangroei van organismen als zeepokken en mosselen aan oppervlakken van schepen tegen wordt gegaan.

Groot aanzien

Hoe belangrijk de award was voor meer bekendheid en verdere groei merkte Pieters direct na de uitreiking. "Het persbericht werd zelfs in alle belangrijke buitenlandse vakbladen opgenomen."

Ook tijdens zijn acquisitiebezoeken aan buitenlandse scheepvaartbedrijven merkte hij dat de MKB Innovatie Top 100-award wordt gezien als een keurmerk met groot aanzien. "Er werden deuren geopend die eerst gesloten bleven. Onze markt is nu de offshore in het Midden-Oosten. De Thorn-D folie is gewild, want de aangroei van zeepokken is daar een groot probleem. Het wordt gebruikt bij de offshore schepen die naar de olieplatforms varen."

Nomineer uw innovatie

Inschrijven kan tot 30 april via www.mkbinnovatietop100.nl. De nominaties worden beoordeeld op impact voor de sector en samenleving, originaliteit, omzet en groeipotentie. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is. Afgelopen negen jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb. De 100 bedrijven en hun innovaties worden in september 2015 bekend gemaakt.

Prestigieuze eer

In mei worden de nominaties beoordeeld door expertpanels.  Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook zal de jury de websites van de ondernemingen bekijken en ‘onderzoek’ doen door gebruik te maken van Google. Alexander Kraaij van Ecofont uit Utrecht voerde in 2013 deze lijst aan: "De media aandacht is overweldigend". 

Redactie Engineersonline

Recent Posts

Nieuwe opleiding crop biotechnology en engineering zoekt samenwerking met bedrijven

Er komt geld voor vier jaar onderzoek door promovendi op het gebied van biotechnologie en…

2 uur ago

Flexibele elektronica uit de foundry?

De massaproductie van siliciumchips vindt plaats in foundries. Volgens KU Leuven en imec is dit…

2 uur ago

Nieuwe condensator kan elke seconde opladen, gedurende 300 jaar

Pacemakers, defibrillatoren, radartechnologie en elektrische voertuigen hebben allemaal condensatoren nodig. Deze elektrische componenten moeten veel…

2 uur ago

Waarom de fiets een hightech hoogstandje is

Het verstandshuwelijk van fiets en trein. Daarover gaat het promotieonderzoek van de 70-jarige Jan Ploeger.…

3 uur ago

Nieuwe isolatieweerstandstesters van Fluke 1535 i 1537

Megaohmmeters op batterijen. Het aanbod werkplaatsuitrusting van TME omvat onder meer professionele apparaten van Fluke.…

4 dagen ago

Op het juiste niveau: innovatie door de HCX oliepeilglazen-serie

De HCX oliepeilglazen van Elesa+Ganter bieden een geavanceerde oplossing voor industrieel onderhoud en productie. Deze…

4 dagen ago