Innovatief gezichtsmasker

We leven in een wereld waar gezichtsmaskers op veel plaatsen verplicht zijn. Helaas ervaren veel mensen ze als ongemakkelijk, benauwd, vochtig en onhygiënisch. VoGuard pakt al deze problemen aan.

Door: Walter Wijnhoven

Vault Creation, het bedrijf achter VoGuard, gebruikte zijn technologie om als eerste ter wereld 5 μm gaatjes te etsen in een PET-folie. Hiermee blokkeert het VoGuard masker alle deeltjes die groter zijn dan 5 μm, inclusief druppels die schadelijke deeltjes bevatten, terwijl het tegelijkertijd een vrije luchtstroom mogelijk maakt. De aanwezigheid van filters aan de linker- en de rechterkant van het gezicht zorgt ervoor dat lucht zowel tijdens het inademen als tijdens het uitademen wordt gefilterd. Vergeleken met de meeste maskers die drie lagen filter gebruiken heeft VoGuard slechts één filterlaag, waardoor de lucht gemakkelijker kan worden doorgelaten.

Flexibel en zacht

VoGuard wordt geleverd met een flexibele PVC-buitenkant van medische kwaliteit die op elk gezichtstype past en een filter dat gewoon onder de kraan met water en zeep kan worden gewassen en vervolgens hergebruikt. Om hygiënische redenen wordt wel elke zes maanden een vers exemplaar aanbevolen. Door zijn flexibele en zachte PVC-body kan het masker worden opgevouwen en gemakkelijk meegenomen in jas of tas. De maskers zijn er in één maat, uitgevoerd in klassiek zwart en in ongerept wit. Vault Creation heeft intussen alweer plannen voor een nog fijnmaziger filter dat deeltjes, bacteriën en virussen die zo klein zijn als 2,5 micron kan blokkeren. Een verademende ontwikkeling!