Categories: Actueel

Informatiemiddag persoonlijke beschermingsmiddelen

Per 21 april 2018 is de PBM verordening 2016/425 van kracht. Deze vervangt Europese richtlijn PBM 89/686 en Nederlandse wetgeving voor persoonlijke beschermingsmiddelen. De verordening beschrijft de eisen waaraan producten op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen moeten voldoen om ze op de Europese markt te brengen. Met de nieuwe wetgeving kunnen persoonlijke beschermingsmiddelen in Europa vrij verhandeld worden en wordt tegelijkertijd een hoog niveau van bescherming voor de gebruiker gegarandeerd.

Nieuwe Europese wetgeving

Inmiddels is er bijna een jaar ervaring met de nieuwe Europese wetgeving. De transitieperiode eindigt op 20 april 2019. De oude regelgeving mag vanaf deze datum niet meer toegepast worden voor persoonlijke beschermingsmiddelen die nieuw op de markt worden gebracht.

Ervaringen nieuwe wetgeving

Behalve over de ervaringen die tot nu toe met de nieuwe wetgeving zijn opgedaan, wordt er vooral ook veel aandacht besteed aan de ervaringen van gebruikers van persoonlijke beschermingsmiddelen. De werkgever (of zzp-er) selecteert op basis van een risico-inventarisatie en -evaluatie de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen. Zijn medewerkers zich voldoende bewust van de risico’s van hun werkomgeving? Gebruiken ze de beschikbare persoonlijke beschermingsmiddelen op juiste wijze? Hoe motiveer je medewerkers om, hoe klein de klus ook is, hier bewust mee bezig te zijn? Wat gebeurt er bij onjuist gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen?

Aanmelden informatiemiddag

Wilt u bijgepraat worden, vragen stellen aan de experts, of wilt u zeker weten dat u alles voor elkaar heeft voor de PBM verordening? Meld u dan vóór 28 maart aan voor de informatiebijeenkomst op 4 april in Delft via NEN Evenementen. Hier vindt u ook het programma .

Redactie Engineersonline

Recent Posts

TU Delft houdt kritieke-grondstoffen-week

'Kritieke grondstoffen' in grote hoeveelheden nodig hebben in Europa - maar we halen ze uit…

1 dag ago

Helen Kardan van ASML naar TNO

Helen Kardan is TNO's nieuwe Director Science & Technology voor de High Tech Industry unit.…

1 dag ago

Control Techniques en KB Electronics nu Nidec Drives

Control Techniques en KB Electronics vormen sinds 1 mei 2024 Nidec Drives. Control Techniques en…

1 dag ago

Hitma Groep neemt KS Perslucht over

Hitma Groep heeft KS Perslucht overgenomen. Het in Haarlem gevestigde bedrijf sluit met zijn productassortiment en…

1 dag ago

Is hout de beste optie voor een windturbineblad?

De Duitse fabrikant van houten windturbinebladen Voodin Blade Technology heeft 's werelds eerste prototype-installatie aangekondigd…

1 dag ago

FME: ‘Europees investeren in technologisch leiderschap is goed voor Nederland’

FME en Orgalim (de Europese koepel van de technologische industrie) pleiten voor het centraal stellen…

1 dag ago