EO

Juice Charger me wint Green Good Design Award 2022

22 juni 2022 om 15:00 uur

Juice Technology, fabrikant van oplaadpunten en -software voor elektrische voertuigen, krijgt van het Europese Centrum voor Architectuur, Kunst, Vormgeving en Stedebouwkunde en het Chicago Athenaeum, museum voor architectuur en design, een duurzaam ontwerp-prijs voor de Juice Charger me.


Het uiterlijk van de wallbox wordt gekenmerkt door een eenvoudige, vierkante vormgeving. De behuizing combineert een hoogwaardige afwerking met een hoge mechanische sterkte en lichtbestendigheid, waardoor het apparaat geschikt is voor binnen- en buitengebruik.

 

De wallbox is volledig voorgeconfigureerd af fabriek en klaar voor direct gebruik (plug and play). Bij aansluiting op de laadcontactdoos herkent het oplaadpunt automatisch elke auto die reeds beschikt over de plug-and-charge-standaard volgens ISO 15118 en begint direct met opladen. Voor alle voertuigen die ISO 15118 nog niet ondersteunen, is een RFID-lezer geïntegreerd. Voor maximaal 250 oplaadpunten is een lokaal dynamisch oplaadbeheer in master-slave-modus aan boord. Voor de werking met oplaad-/ladingbeheer is een versie met MID-gecertificeerde meter beschikbaar.

 

Christoph Erni, CEO en oprichter van Juice Technology, benadrukt dat er bij het ontwerp van oplaadtechniek veel meer komt kijken dan alleen het uiterlijk: "Doorgaans wordt milieuvriendelijk design geassocieerd met een hulpbronnenefficiënt ontwerp en een goede recyclebaarheid van een product. Maar duurzaam ontwerp betekent ook dat het product alle functies heeft die nuttig en noodzakelijk zijn - en niet alle functies die mogelijk zijn. Een oplaadpunt moet gemakkelijk en intuïtief te bedienen zijn, zodat mensen het graag gebruiken - steeds weer opnieuw."

 

Voor Juice betekent duurzaamheid echter ook de toekomstige levensvatbaarheid van de hardwarecomponenten door de mogelijkheid van voortdurende software-updates. Universele interfaces en gestandaardiseerde communicatieprotocollen voor een naadloze verbinding met de back-end, lokale energiebeheersystemen en een hoog integratievermogen in grotere netwerken zijn essentieel.

 

Een awardprogramma voor de milieuvriendelijke toekomst

De Green Good Design wordt dit jaar voor de 14e maal uitgereikt. Deze prijs is gebaseerd op het Good Design-programma dat in 1950 door Eero Saarinen en Charles en Ray Eames werd gelanceerd. De prijs is een erkenning voor innovatieve ontwerpen en baanbrekende prestaties die energiebesparing, recycling en meer duurzaamheid in alle sectoren van de industrie bevorderen en beoogt de consumptiegewoonten te beïnvloeden en een nieuw ontwerpdenken tot stand te brengen, dat soms gebaseerd is op de idealen van een verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

 

Achtergrondartikelen

RSS

Spelen met wrijving

05-04-22 12:49 HenkJan van der Pol werkt als precisietechnoloog graag met de bekende...

Ontwerpvergelijkingen en principes van drukveren

27-10-21 13:19 Hoewel drukveren een zeer eenvoudige functie lijken te hebben, zijn er...

(Not) safe for designers - Gieten van metalen

25-05-21 13:39 Voor het maken van complex gevormde metalen onderdelen is het gieten, dat...

(Not) Safe for designers(?) - Design for Manufacturing and Assembly in de 21-ste eeuw

25-02-21 11:24 In 1987 gebeurde er iets bijzonders. In dat jaar konden we voor het eerst...

Luidspreker krijgt metamateriaal

25-02-21 10:55 Precies op tijd voor de feestdagen kwam luidsprekerbouwer KEF met een...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. De rubriek in het magazine Constructeur biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

product


 

 

Martin Visser

De slaapbank die ogen opende

Mira-Pet

Ultrasone tandenborstel voor je hond


mo man tai

ShareBees


Sign & Print

Festival

 
Product gaat in 2020 verder als katern

in het blad Constructeur

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)