EO

Innovatief gezichtsmasker

04 februari 2021 om 00:00 uur

Foto: Vault Creation

We leven in een wereld waar gezichtsmaskers op veel plaatsen verplicht zijn. Helaas ervaren veel mensen ze als ongemakkelijk, benauwd, vochtig en onhygiënisch. VoGuard pakt al deze problemen aan.


Door: Walter Wijnhoven

 

Vault Creation, het bedrijf achter VoGuard, gebruikte zijn technologie om als eerste ter wereld 5 μm gaatjes te etsen in een PET-folie. Hiermee blokkeert het VoGuard masker alle deeltjes die groter zijn dan 5 μm, inclusief druppels die schadelijke deeltjes bevatten, terwijl het tegelijkertijd een vrije luchtstroom mogelijk maakt. De aanwezigheid van filters aan de linker- en de rechterkant van het gezicht zorgt ervoor dat lucht zowel tijdens het inademen als tijdens het uitademen wordt gefilterd. Vergeleken met de meeste maskers die drie lagen filter gebruiken heeft VoGuard slechts één filterlaag, waardoor de lucht gemakkelijker kan worden doorgelaten.

 

Flexibel en zacht

VoGuard wordt geleverd met een flexibele PVC-buitenkant van medische kwaliteit die op elk gezichtstype past en een filter dat gewoon onder de kraan met water en zeep kan worden gewassen en vervolgens hergebruikt. Om hygiënische redenen wordt wel elke zes maanden een vers exemplaar aanbevolen. Door zijn flexibele en zachte PVC-body kan het masker worden opgevouwen en gemakkelijk meegenomen in jas of tas. De maskers zijn er in één maat, uitgevoerd in klassiek zwart en in ongerept wit. Vault Creation heeft intussen alweer plannen voor een nog fijnmaziger filter dat deeltjes, bacteriën en virussen die zo klein zijn als 2,5 micron kan blokkeren. Een verademende ontwikkeling!

 

Achtergrondartikelen

RSS

(Not) Safe for designers(?) - Design for Manufacturing and Assembly in de 21-ste eeuw

25-02-21 11:24 In 1987 gebeurde er iets bijzonders. In dat jaar konden we voor het eerst...

Luidspreker krijgt metamateriaal

25-02-21 10:55 Precies op tijd voor de feestdagen kwam luidsprekerbouwer KEF met een...

(Not) safe for designers: Materialen van de toekomst

17-12-20 12:52 Wat voor materialen gaan we in de toekomst gebruiken voor onze...

Met MBD richting een model based ecosysteem

17-12-20 09:43 Een gemiddelde waferstepper van ASML telt duizenden losse onderdelen. Na de...

Microns meten met muis van een tientje

26-11-20 11:29 In 2015 wint Gihin Mok de Wim van der Hoek Award voor zijn afstudeerwerk...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. De rubriek in het magazine Constructeur biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

product


 

 

Martin Visser

De slaapbank die ogen opende

Mira-Pet

Ultrasone tandenborstel voor je hond


mo man tai

ShareBees


Sign & Print

Festival

 
Product gaat in 2020 verder als katern

in het blad Constructeur

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)