EO

Innovatieve hardloopschoen

19 mei 2020 om 13:45 uur

Radicale veranderingen beginnen vaak als je een eenvoudig probleem probeert op te lossen. Zoals hoe je sneller en comfortabeler bergafwaarts kunt lopen. Dat was het uitgangspunt voor Thibaut Poupard, senior innovation manager bij Hoka One One, bij het ontwerp van deze bijzondere schoen die in eerste instantie werd bespot door de bekende merken hardloopschoenen. Totdat gebruikers wedstrijden begonnen te winnen.


Tien jaar na de introductie van hun oversize hardloopschoenen, die ook lacherig werden ontvangen, komt Hoka One One met deze opvallende trailschoen. Het brede platform zorgt voor maximaal grondcontact. Het verlengde hielstuk is ontworpen om de impact op de hiel - die bergafwaarts groter is - te beperken. Ook zorgt dit voor een soepelere afwikkeling van de voet. De stabiliteit in de middenzool blijft behouden, ongeacht de hellingshoek. Wie verwacht dat de dikke zool de schoen zwaar maakt zal verrast zijn dat hij slechts 360 gram weegt.

 

 

TenNine

De naam TenNine komt van de term ‘giga', uitgedrukt in tien tot de macht negen. De unisex trailschoen is o.a. bedoeld voor deelnemers aan zware ultraraces en heeft een serie features die zijn ontworpen voor lange afstanden. Een waterdichte tong van ariaprene biedt comfort en ademend vermogen en interne tongvleugels bieden een ‘lock down' van de voet. Prachtige termen, maar hoe loopt het in de praktijk? Wij zouden zeggen: wie de schoen past, trekke hem aan.

 

Info: www.hokaoneone.com

 

Achtergrondartikelen

RSS

(Not) Safe for designers(?) - Design for Manufacturing and Assembly in de 21-ste eeuw

25-02-21 11:24 In 1987 gebeurde er iets bijzonders. In dat jaar konden we voor het eerst...

Luidspreker krijgt metamateriaal

25-02-21 10:55 Precies op tijd voor de feestdagen kwam luidsprekerbouwer KEF met een...

(Not) safe for designers: Materialen van de toekomst

17-12-20 12:52 Wat voor materialen gaan we in de toekomst gebruiken voor onze...

Met MBD richting een model based ecosysteem

17-12-20 09:43 Een gemiddelde waferstepper van ASML telt duizenden losse onderdelen. Na de...

Microns meten met muis van een tientje

26-11-20 11:29 In 2015 wint Gihin Mok de Wim van der Hoek Award voor zijn afstudeerwerk...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. De rubriek in het magazine Constructeur biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

product


 

 

Martin Visser

De slaapbank die ogen opende

Mira-Pet

Ultrasone tandenborstel voor je hond


mo man tai

ShareBees


Sign & Print

Festival

 
Product gaat in 2020 verder als katern

in het blad Constructeur

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)