EO

Duurzame glazen rietjes

19 mei 2020 om 13:31 uur

Met deze fraaie glazen rietjes heeft voortaan niemand meer een excuus om milieubelastende plastic wegwerprietjes te gebruiken. Surface Straws is de naam van deze collectie herbruikbare rietjes van glas, gemaakt voor designmagazine Surface door Benjamin Hubert, award-winning Britse design entrepreneur en oprichter en creative director van Layer Design. “Met onze ontwerpen willen we de manier veranderen waarop mensen omgaan met alledaagse objecten om duurzamer gedrag te stimuleren”, aldus Hubert.


Gemaakt van gerecycled borosilicaatglas zijn deze rietjes sculpturale schoonheden. Recyclebaar, herbruikbaar, hypoallergeen, en gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Elk rietje is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en diameters, perfect om aan elk drankje te nippen. Of het nu een stress-verlagende cocktail is, een schuimende milkshake of dat glas water dat je lichaam zo hard nodig heeft. De rietjes zijn ideaal voor zowel warme als koude dranken.


De rietjes zijn er in subtiele tinten groen, met een randje grijs. De verschillende hoogtes en complementaire kleurenschema's van de rietjes dragen bij aan hun visuele aantrekkingskracht. Geplaatst in een glazen stolp, ondersteund door een basis van gerecycled rubber, lijken de rietjes op de takken van een boom en vervlechten ze zich met elkaar tot een op de natuur geïnspireerd organisch schouwspel. Zo worden zowel de mond als het oog op hun wenken bediend.

 

Info: layerdesign.com

 

Achtergrondartikelen

RSS

De tirannie van...ingenieurs-balkentheorie

20-05-20 12:35 In zijn buitenaards goede essay ‘The Tyranny of the Rocket Equation’,...

Hoe ‘fijn’ moet het zijn?

20-05-20 12:06 Machine- en installatiebouwers die een consistente modulaire aanpak...

Dynamisch balanceren met of zonder contramassa

20-05-20 11:34 In 2008 ging de Wim van der Hoek Award naar Volkert van der Wijk voor zijn...

Print(er)optimalisatie brengt ABS naar ‘desktop’

20-05-20 10:30 3D-printen als productietechniek heeft vooral veel baat gehad bij de...

Ontwerp van een telescoopspiegelophanging

26-03-20 15:07 De tweede Wim van der Hoek Award ging in 2007 naar Rob van Haendel voor een...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. De rubriek in het magazine Constructeur biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

product


 

 

Martin Visser

De slaapbank die ogen opende

Mira-Pet

Ultrasone tandenborstel voor je hond


mo man tai

ShareBees


Sign & Print

Festival

 
Product gaat in 2020 verder als katern

in het blad Constructeur

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)