EO

Urban Iki

19 december 2019 om 10:53 uur

Veiligheid en design gaan hand in hand bij dit moderne kinderzitje. De vijfpunts gordelsluiting van het Urban Iki zitje is het meest cruciale onderdeel van dit product. Het gordelsysteem is zo ontworpen dat het met twee handen opengemaakt moet worden. Kinderen kunnen dit niet zelf doen. Daarnaast kan de gordelsluiting naar voren gelegd worden, zodat een kind gemakkelijk in de stoel kan worden gezet. Zodra het kind erin zit, kan de sluiting weer naar achteren worden gekanteld. De twee delen van de gordelsluiting kunnen los van elkaar in de gordel geklikt worden.


Het Urban Iki zitje voldoet aan de EN14344 norm en is TÜV goedgekeurd. Met behulp van 3D-lasertechnieken wordt textuur aangebracht op de kuip. Het Japanse waaierpatroon dat te zien is, brengt volgens de Japanse cultuur geluk.

 

Windscherm
Het Urban Iki windscherm is een nieuw accessoire voor het Urban Iki voorzitje. Het windscherm heeft een zeer stabiele arm die in een paar seconden is vast te klikken aan het montageblok van het kinderzitje. Het windscherm is stevig en schokbestendig. Het beschermt tegen wind, insecten en zanderig stof. In het transparante kunststof is een UV-filter verwerkt, waardoor het windscherm ook als een zonnescherm dient. De ontwerpers van Idenova hebben het scherm voorzien van een elegante belijning, die zorgt voor een moderne en hippe uitstraling. Voorop het scherm kunnen kapjes in verschillende kleuren geklikt worden, passend bij de kleuren van de Urban Iki kuip. De materialen van het Urban Iki windscherm kunnen worden gerecycled.
 
Urban Iki kreeg een GIO Award 2019 voor Goed Industrieel Ontwerp. Info: www.gio.nl

 

Achtergrondartikelen

RSS

Ouderwets de 21e eeuw in: spaceframes

22-06-20 14:30 Ouderwets. Dat is wat men doorgaans denkt bij het zien van een vakwerk....

Sterren kijken op z’n VanderHoeks

22-06-20 14:15 In 2009 gaat de Wim van der Hoek Award naar Raimondo Cau voor zijn...

De tirannie van...ingenieurs-balkentheorie

20-05-20 12:35 In zijn buitenaards goede essay ‘The Tyranny of the Rocket Equation’,...

Hoe ‘fijn’ moet het zijn?

20-05-20 12:06 Machine- en installatiebouwers die een consistente modulaire aanpak...

Dynamisch balanceren met of zonder contramassa

20-05-20 11:34 In 2008 ging de Wim van der Hoek Award naar Volkert van der Wijk voor zijn...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. De rubriek in het magazine Constructeur biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

product


 

 

Martin Visser

De slaapbank die ogen opende

Mira-Pet

Ultrasone tandenborstel voor je hond


mo man tai

ShareBees


Sign & Print

Festival

 
Product gaat in 2020 verder als katern

in het blad Constructeur

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)