EO

Omron introduceert mobiele robot LD-250

19 december 2019 om 10:47 uur

Omron Corporation heeft een nieuwe mobiele robot geïntroduceerd: de LD-250. Met een laadvermogen van 250 kg is de LD-250 de sterkste en nieuwste aanwinst voor de LD-serie mobiele robots van het bedrijf. Samen met de Fleet Manager, waarmee voor het eerst in de branche de besturing van meerdere mobiele robots met verschillende ladingen via één systeem mogelijk is, draagt deze bij aan een flexibeler en geoptimaliseerd autonoom materiaaltransportsysteem.


De LD-250 heeft een laadvermogen van 250 kg en een oppervlak dat bijna twee keer zo groot is als zijn voorgangers. Hiermee kan hij worden gebruikt voor het transporteren van grote auto-onderdelen zoals versnellingsbakken en volumineus verpakkingsmateriaal - voorwerpen die normaal gesproken door mensen zouden worden verplaatst op karretjes. Om het autonome materiaaltransportsysteem te optimaliseren, gebruiken klanten de Fleet Manager van Omron. Dit is het eerste systeem in de industrie dat een gevarieerde vloot van maximaal 100 mobiele robots van Omron met verschillende laadvermogens en mogelijkheden bestuurt. Het systeem regelt hiervoor het verkeerbeheer, het accubeheer en de navigatie van de robots. De mobiele robotserie LD kan zelfstandig mensen en obstakels ontwijken terwijl automatisch de beste routes voor het transporteren van materiaal worden berekend.

 

 Logistiek op locatie
"Logistiek op locatie, dat wil zeggen het verplaatsen van producten en materiaal binnen de fabriek en het magazijn, wordt een groot knelpunt voor veel bedrijven vanwege de frequentie en het eentonige karakter van de werkzaamheden. Stijgende arbeidskosten maken de uitdaging nog groter. De mobiele robots van Omron kunnen bedrijven helpen het probleem op te lossen, doordat ze 24 uur per dag onvermoeibaar en punctueel kunnen werken zonder gevaar voor mensen in de omgeving", aldus Tom Mathias, President en CEO van Omron Robotics and Safety Technologies Inc. Dankzij de uitbreiding van Omron’s mobiele robotserie met de LD-250, hoeven klanten in een breed scala aan industrieën, waaronder de auto-, elektronica-, voedingsmiddelen- en grondstoffenindustrie, geen vaste materiaaltransportapparatuur meer te installeren, maar kunnen ze een systeem realiseren dat flexibel kan inspelen op veranderende marktbehoeften.
Info: www.omron.com

 

Achtergrondartikelen

RSS

Ouderwets de 21e eeuw in: spaceframes

22-06-20 14:30 Ouderwets. Dat is wat men doorgaans denkt bij het zien van een vakwerk....

Sterren kijken op z’n VanderHoeks

22-06-20 14:15 In 2009 gaat de Wim van der Hoek Award naar Raimondo Cau voor zijn...

De tirannie van...ingenieurs-balkentheorie

20-05-20 12:35 In zijn buitenaards goede essay ‘The Tyranny of the Rocket Equation’,...

Hoe ‘fijn’ moet het zijn?

20-05-20 12:06 Machine- en installatiebouwers die een consistente modulaire aanpak...

Dynamisch balanceren met of zonder contramassa

20-05-20 11:34 In 2008 ging de Wim van der Hoek Award naar Volkert van der Wijk voor zijn...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. De rubriek in het magazine Constructeur biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

product


 

 

Martin Visser

De slaapbank die ogen opende

Mira-Pet

Ultrasone tandenborstel voor je hond


mo man tai

ShareBees


Sign & Print

Festival

 
Product gaat in 2020 verder als katern

in het blad Constructeur

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)