EO

Mobiele kleurenprinter voor elk oppervlak

20 november 2019 om 21:48 uur

De grootste beperking van traditionele printers is dat ze alleen kunnen printen op papier. Met de mobiele PrinCube is dat nu verleden tijd. Pak hem beet met één hand, beweeg hem over vrijwel elk denkbaar oppervlak en ’s werelds kleinste draagbare kleurenprinter voert een nette, naadloze, gekleurde inkjet-print uit.


De PrinCube is niet alleen klein (72 x 51 x 68 mm) maar ook handheld, draadloos en veelzijdig. Het apparaatje kan printen op vrijwel alle materialen waaronder papier, karton, hout, metaal, plastic, leer en textiel en werkt zowel op vlakke, gestructureerde en zelfs gebogen oppervlakken. Sneakers, kleding, muren, briefpapier, zelfs je eigen lichaam is niet ‘veilig’. Je kunt jezelf ook van tijdelijke tatoeages voorzien want de PrinCube print zelfs op de huid, wat onschadelijk is volgens de makers. Om een bekende slogan van een Nederlands biermerk te parafraseren: ‘this printer reaches parts other printers cannot reach’.

 

Lijn voor lijn

Met een snelle handbeweging drukt de printer netjes lijn voor lijn af, tot een dikte van 0,56 inch. Met behulp van de  multi-line functie zijn de afdrukken verder uit te breiden. De draadloze printer koppelt gemakkelijk met elk apparaat zoals mobiele telefoon, tablet of laptop via Wi-Fi. Uploaden en printen maar. Elk afzonderlijk inktpatroon kan ongeveer 415 A4-pagina's aan afdrukken verwerken. Volledig opgeladen werkt de accu zes aaneengesloten uren voordat een nieuwe oplaadsessie nodig is via de USB type C-poort.

 

Inkjet

Op basis van de cartridge die je gebruikt worden de afdrukken ofwel uitgevoerd met standaard inkt, die kan worden afgewassen met water en zeep, of een semi-permanente inkt die iets langer meegaat en kan worden verwijderd met alcoholdoekjes of soortgelijke oplosmiddelen. Het apparaat maakt gebruik van de nieuwste 3-kleuren thermal inkjet technologie. De kleine printer is niet echt ontworpen om de traditionele desktop printer te vervangen, maar de bescheiden grootte betekent wel dat je nu altijd letterlijk een printer op zak kunt hebben. De PrinCube is een ontwerp van startup the GodThingsTeam en wordt gelanceerd via crowdfunding platform Indiegogo.

 

 

 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

PM 4 2019


 

 

Bureau Kommerkors

Nuchterheid met een twist

Oranjevaasje

Prinses Margarita ontwerpt


Eenpitter

Elleke van Gorsel


Tokyo 2020

Robots op de Spelen

 
De volgende editie van Product verschijnt

eind december 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)