EO

'Bungee harnas’ voor je telefoon

23 oktober 2019 om 15:39 uur

Noem het een ‘bungee cord and harness’, noem het een veiligheidsgordel, noem het wat je wilt, het universele ontwerp van de KOALA grijpt elk mobieltje stevig vast, zodat je dure telefoon niet door je vingers glipt of uit je zak en op de grond valt. De KOALA is een niet-invasieve manier om elke smartphone stevig vast te klemmen, zelfs als deze een hoesje heeft, om hem te beschermen tegen vallen, schade en verlies. Het harnas is geschikt voor Apple en de meeste Android telefoons en gemakkelijk te bevestigen aan kleding of rugzak. De KOALA is verkrijgbaar in de kleuren Hops Yellow, Sunset Red, Deepwater Blue en Campfire Grey.


Het is niet bekend of Haj Khalsa, de bedenker van de KOALA, zijn telefoon weleens per ongeluk in de besneeuwde helling van een berg heeft laten vallen vanuit een skilift, maar precies dit soort situaties kan de KOALA nu juist voorkomen. De siliconen handgreep is stevig om de randen van de smartphone gewikkeld, terwijl een opgerolde urethaan-pees en een clip van polycarbonaat de telefoon keurig op z’n plek houden. Als de telefoon per ongeluk uit je hand glijdt (vanuit een skilift, vanaf een brug, uit een boot of gewoon terwijl je op de weg loopt), dan laat het opgerolde koord van de KOALA het toestel weer in je hand ‘springen’. De rigoureus geteste grijper kan meer dan 20 kilo gewicht aan en strekt zich uit tot zo’n 4 meter. Hoewel de KOALA kan helpen om calamiteiten te voorkomen, is de robuuste bescherming natuurlijk geen vrijbrief om roekeloos te zijn... 

 

 

 


https://youtu.be/eN9WaPO_W2o

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

PM 4 2019


 

 

Bureau Kommerkors

Nuchterheid met een twist

Oranjevaasje

Prinses Margarita ontwerpt


Eenpitter

Elleke van Gorsel


Tokyo 2020

Robots op de Spelen

 
De volgende editie van Product verschijnt

eind december 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)