EO

Muziek ‘tot over je oren’

18 september 2019 om 18:23 uur

‘s Werelds eerste draadloze over-ear hoofdtelefoon ziet er in eerste instantie wat apart uit, maar dat vonden we ook van de eerste Airpods, die inmiddels het straatbeeld domineren. Met deze Human Headphons van Human Inc., is de kans groot dat de geschiedenis zich gaat herhalen.


De twee ‘oorschelpen’ rusten op je oren in plaats van in je oren, wat je het gemak van Airpods geeft, maar met een beter geluid en hopelijk een langere levensduur van de batterij. Ze bouwen voort op de functionaliteit van bestaande draadloze oortelefoons met een veel groter, gemakkelijker te navigeren aanraakoppervlak. Via de vertaaloptie kunnen bovendien elf talen actief worden vertaald in real-time, een functie die Google eerder introduceerde.

 

Vier speakers

De Human Headphones hebben niet één maar twee 30 mm audio drivers per oorschelp, waardoor je vier speakers hebt. Deze zorgen ervoor dat je gesprekken kunt beantwoorden zonder last te hebben van omgevingslawaai. Twee 280mAh batterijen bieden een gebruiksduur van negen uur (volledig opgeladen). Tijdens het opladen kan het apparaatje, in elkaar gevouwen, fungeren als een Bluetooth speaker. De Human Headphones zijn ontworpen om overal gedragen te worden waar je Airpods zou dragen, en daar zijn we al aardig aan gewend. Ook de prijs went hopelijk snel, die ligt rond de 250 dollar.

Kijk voor meer info op humanheadphones.com.

 

 

 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 5 2019 cover


 

 

Bureau Alskar

Sportief en zinvol design

GIO-erkenningen

Goed Industrieel Ontwerp


Eenpitter

Franziska Faoro


NS Upcycling

Duurzaam onderweg

 
Product gaat in 2020 verder als katern

in het blad Constructeur

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)