EO

Polaroid foto’s maken met je smartphone

18 september 2019 om 18:09 uur

Sinds de introductie van digitale fotografie maken we meer foto’s dan ooit. Maar maken we nog weleens een printje om te kunnen inlijsten of weg te geven? Dat kan nu eenvoudig en snel dankzij deze gadget van Polaroid.


Een papieren foto voelt ‘echt’ aan, roept meer herinneringen op en heeft een speciale aantrekkingskracht die sterker is dan het scrollen door de eindeloze reeks foto's op je smartphone. Een ‘ouderwetse’ papieren Polaroid foto is letterlijk een bladwijzer in de tijd. Maar wie sjouwt er tegenwoordig nog een fotocamera mee, om maar niet te spreken van een Polaroid camera? Stel je voor dat je op een foto op je smartphone kunt klikken, dat je deze kunt bewerken en ongewenste elementen kunt wegsnijden, en dat je het plaatje dan kunt vereeuwigen op origineel Polaroid papier? Dat kan nu dankzij het mobiele Polaroid Lab.


Polaroid Lab

Het Polaroid Lab is een nieuw product waarop je je smartphone kunt plaatsen, waarna het beeld op je smartphone schermpje wordt omgezet in een echte Polaroid foto. Het apparaat maakt gebruik van een close-proximity lens om letterlijk een foto van je scherm te nemen, waardoor de foto van je high-end smartphone wordt omgezet in een geprinte foto die je aan de muur kunt prikken of in een fotoalbum (bestaan ze nog?) te plakken. Het grootste voordeel van het Polaroid Lab is dat je de beste foto kunt kiezen uit honderden stuks, deze kunt bewerken, filters of stickers kunt toevoegen en vervolgens je telefoon met de uitgekozen afbeelding op het Lab kunt plaatsen om er een Polaroid-snapshot van te maken. Extra voordeel is dat je meerdere kopieën van dezelfde snap kunt maken voor al je vrienden. Is dat niet veel cooler dan het delen van foto's via DropBox?

 

 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 5 2019 cover


 

 

Bureau Alskar

Sportief en zinvol design

GIO-erkenningen

Goed Industrieel Ontwerp


Eenpitter

Franziska Faoro


NS Upcycling

Duurzaam onderweg

 
Product gaat in 2020 verder als katern

in het blad Constructeur

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)