EO

SUPERFAST tijdens DDW 2019

18 september 2019 om 17:45 uur

SUPERFAST is een jaarlijks terugkerend event op het gebied van design, innovatie en packaging. Met een reeks korte stimulerende 10 minuten presentaties van sprekers uit verschillende sectoren wil SUPERFAST inspireren en informeren.


SUPERFAST wordt georganiseerd door BNO NEXTpack (brand & packaging designbureaus) in samenwerking met de VNV (verpakkingskundigen). Het event vindt dit jaar plaats op 25 oktober in Natlab, tijdens de Dutch Design Week. SUPERFAST begint om 09.30 uur en is om uiterlijk 14.00 uur afgelopen, daarna is er nog tijd om de Dutch Design Week te bezoeken.
 
Challengers
Het thema van SUPERFAST #6 is ‘Challengers’. Wie zijn de uitdagers en wat zijn de uitdagingen voor de ontwerpwereld en de industrie op dit moment. Start-ups vormen een uitdaging voor de gevestigde orde: ze kunnen sneller acteren en inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Omarm je die initiatieven of bevecht je ze? Wat valt er te leren? Er zijn grote bedrijven die hun eigen ‘challengers’ creëren: innovatieve denktanks die met hun rebelse ideeën buiten de gevestigde bedrijfscultuur om opereren. Maar ook nieuwe duurzame materialen en ongebruikelijke designoplossingen kunnen een uitdaging vormen en de wereld een ander perspectief tonen. In een aantal ultra-korte presentaties en beschouwingen biedt SUPERFAST een inkijkje in uitdagende ondernemingen. Een aanrader voor (packaging) designers, marketeers, designstudenten en verpakkingsexperts. En tot slot wordt het uitdagende werk van jong talent getoond dat meedingt naar de Packaging Talent Award 2019.

Bestel tickets voor SUPERFAST via www.eventbrite.nl
 
 
 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 5 2019 cover


 

 

Bureau Alskar

Sportief en zinvol design

GIO-erkenningen

Goed Industrieel Ontwerp


Eenpitter

Franziska Faoro


NS Upcycling

Duurzaam onderweg

 
Product gaat in 2020 verder als katern

in het blad Constructeur

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)