EO

Kleurrijk ruimtewonder op de weg

03 september 2019 om 15:16 uur

Geïnspireerd door de BMW Isetta uit de jaren '50, ziet de Microlino er niet alleen ‘schattig’ uit maar is ook het rij- en weggedrag erg vriendelijk dankzij Micro Mobility.


Dit elektrische autootje is slechts 2,4 meter lang en heeft geen deuren aan de zijkant, maar eentje aan de voorkant. Het dashboard en stuurwiel gaan letterlijk open, samen met de deur aan de voorzijde, zodat zowel de bestuurder als de bijrijder de auto kunnen in- en uitstappen. De compacte bouw maakt dit vervoermiddel perfect voor effectief woon-werkverkeer in de drukke stad, hoewel de esthetiek niet zou misstaan voor een ritje in de Franse Rivièra. Afhankelijk van de gekozen accu kun je tot zo'n 200 kilometer afleggen op een enkele lading.

 

Kleurrijk

De Microlino maakt gebruik van een kleurenpalet dat je eerder zou associëren met scooters van Vespa en Lambretta. Verkrijgbaar zijn onder meer de kleuren Amsterdam Orange, Milano Red en Vienna White. Voor de Anglofielen onder ons is de Microlino ook verkrijgbaar in London Grey. Hoe dan ook: bij regen zit je in ieder geval droog.

 

Opladen als een Smartphone

Opladen van een elektrisch voertuig is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Sluit de Microlino gewoon aan op een standaard stopcontact en hij wordt binnen vier uur opgeladen. Dit betekent dat je elke ochtend de dag begint met een volledig opgeladen voertuig. Mocht je haast hebben, dan kan de Microlino in slechts een uur tijd worden opgeladen bij een oplaadpunt voor elektrische auto's.

 

Ruimtewonder

Hoewel klein van buiten is de Microlino opvallend ruim van binnen. De bank kan comfortabel worden gebruikt door twee volwassenen. Met 220 liter kofferinhoud is er zelfs voldoende ruimte voor boodschappentassen of, voor wie dorst heeft, drie kratten bier. De auto is ook een parkeerwonder. Door zijn geringe afmetingen heeft hij slechts een derde van de ruimte van een gewone auto nodig. Met de deur aan de voorzijde stap je na het parkeren gewoon direct het trottoir op.
Info: www.microlino-car.com en www.micro-mobility.com 


 

 

 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 5 2019 cover


 

 

Bureau Alskar

Sportief en zinvol design

GIO-erkenningen

Goed Industrieel Ontwerp


Eenpitter

Franziska Faoro


NS Upcycling

Duurzaam onderweg

 
Product gaat in 2020 verder als katern

in het blad Constructeur

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)