EO

Dit zijn de Toyota Robots voor ‘Tokyo 2020’

17 augustus 2019 om 12:22 uur

Toyota Motor Corporation (Toyota) is wereldwijd sponsor van de Olympische en Paralympische Spelen. Hierbij ligt de nadruk op mobiliteit en dat gaat verder dan auto's alleen. Bijvoorbeeld met behulp van robots. Maar liefst vijf verschillende Toyota robots zijn ons van dienst tijdens de spelen van 2020 in Tokyo: Mascotte robot Miraitowa / Someity, T-HR3 Humanoid Robot, T-TR1 Remote location communication Robot, Human Support Robot / Delivery Support Robot, Field (Event) Support Robot en Accessible People Mover.


Een van de robots die zich al warmloopt  voor de Spelen is de Human Support Robot annex Delivery Support Robot. Voor een deel van de toegankelijke zitplaatsen in het Olympisch Stadion zal de Toyota Human Support Robot gasten naar hun stoel begeleiden en lichte maaltijden en goederen brengen, waardoor ze optimaal van de wedstrijden kunnen genieten. De robot zal als Delivery Support Robot functioneren, speciaal ontwikkeld voor Tokyo 2020, en rechtstreeks drankjes en andere goederen leveren aan toeschouwers die ze via een speciale tablet hebben besteld. Bij baan- en veldevenementen, met zo’n 500 zitplaatsen tijdens de Olympische Spelen en nog eens 500 voor de Paralympische Spelen, zullen de robots naar verwachting meer dan 1.000 toeschouwers bedienen die mobiliteitshulp nodig hebben.

Klik hier voor meer info over de verschillende robots.


 


 

 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

PM 4 2019


 

 

Bureau Kommerkors

Nuchterheid met een twist

Oranjevaasje

Prinses Margarita ontwerpt


Eenpitter

Elleke van Gorsel


Tokyo 2020

Robots op de Spelen

 
De volgende editie van Product verschijnt

eind december 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)