EO

Stadsplattegrond voor dag en nacht

17 augustus 2019 om 12:11 uur

De NiteLanding ziet eruit als het uitzicht vanuit een vliegtuig terwijl je 's nachts over een stad vliegt. Door topografische gegevens van diverse wereldsteden te gebruiken en er licht aan toe te voegen, is NiteLanding behalve een decoratieve kaart ook een fraai staaltje interactieve verlichting en werd gelanceerd via kickstarter.


De plattegrond van elke stad is tot in de puntjes verzorgd, soms met details die slechts een halve millimeter dun zijn. De kaarten maken gebruik van nauwkeurige open source gegevens van OpenStreetMap, waarbij de kleinste details worden vastgelegd om een nauwkeurige reliëfkaart te maken. Vlak achter de kaart zit een stuk acrylglas met duizenden stippen erin geëtst. LED's aan de randen van de kaart helpen deze stippen te verlichten, wat het effect geeft van duizenden straatlantaarns. Via een dimschakelaar kan de helderheid en intensiteit van de verlichting worden geregeld.


Aan de muur of op tafel

Elke NiteLanding wordt geleverd met een frame om aan de muur te hangen en een cover waarmee het te gebruiken is als een interactieve installatie, waarbij miniatuur objecten op de kaart kunnen worden geplaatst. Je kunt er op die manier ook souvenirs van je reis aan toevoegen. De NiteLanding is er in twee maten (25x25x5 cm en 42x33x5 cm) en kan ook worden gepersonaliseerd om een speciale boodschap in de rechterbenedenhoek aan te brengen.


Top 30
Designers Azmi J & Kittichai Reawsanguanwong creëerden het 'Glowing Street Light Effect' waarop patent is aangevraagd. Elke NiteLanding Lamp wordt geleverd met een inline touch dimmer en een universele adapter. Beschikbare steden: de top 30 van meest bezochte steden ter wereld.


 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

PM 4 2019


 

 

Bureau Kommerkors

Nuchterheid met een twist

Oranjevaasje

Prinses Margarita ontwerpt


Eenpitter

Elleke van Gorsel


Tokyo 2020

Robots op de Spelen

 
De volgende editie van Product verschijnt

eind december 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)