EO

Stille en draadloze blender

17 augustus 2019 om 11:27 uur

De Millo, ontworpen door Mozes Kang & Ruslanas Adam, is misschien wel de meest futuristische blender op de markt. Dit strak vormgegeven apparaat maakt viermaal minder lawaai dan een conventionele blender, produceert tweemaal minder warmte en is tweemaal energiezuiniger.


Je hoeft alleen maar je smoothie-ingrediënten in de Millo te laden, de bovenkant erop te schroeven en deze omgekeerd op de basis te laten rusten. En net zoals een telefoon begint te op laden zodra je hem op een draadloos oplaadvlak legt, zo begint de Millo direct te gonzen en al je ingrediënten tot een fijne smoothie te mengen. Je kunt de kracht van het apparaat regelen door met je vinger over de rand van de basis te glijden, waarna de indicatielampjes onder het oppervlak tot leven komen. Klaar? Til de blender omhoog en deze stopt direct.

Bluetooth
In tegenstelling tot de meeste smoothiemakers is Millo 'stil' en draadloos. De basis heeft een ingebouwde batterij die, volledig opgeladen, tien smoothies kan maken. Het apparaat werkt draadloos zodat je je smoothie zelfs direct na het kopen van vers fruit onderweg in de auto kunt maken terwijl je naar je werk rijdt. Zowel de motor in de bodem als het blad in het bovenste compartiment worden magnetisch aangedreven, waardoor de herrie die blenders vaak maken drastisch wordt verminderd. De Millo werkt zelfs op afstand, via Bluetooth op je telefoon. Nu maar hopen dat je buurman, op zoek naar een lekkere en gezonde smoothie, je blender niet zal hacken…

Info: www.getmillo.com


 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 5 2019 cover


 

 

Bureau Alskar

Sportief en zinvol design

GIO-erkenningen

Goed Industrieel Ontwerp


Eenpitter

Franziska Faoro


NS Upcycling

Duurzaam onderweg

 
Product gaat in 2020 verder als katern

in het blad Constructeur

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)