EO

Ontwerpwedstrijd Poly Products

30 juli 2019 om 23:48 uur

'Dream big... design bigger... PRINT BIGGEST!'. Dat is de naam van de unieke ontwerpwedstrijd van Poly Products uit Werkendam. De composietspecialist daagt architecten en industrieel ontwerpers uit om hun innovatieve ideeën met hen te delen.


“Elke architect of ontwerper barst van de innovatieve ideeën,” vertelt Jeroen van der Vlis, Verkoop & Advies bij Poly Products. “Zelf zijn wij al 50 jaar specialist in de composietindustrie en elke dag bezig om onze business te innoveren. Zo introduceerden we onlangs de grootste vezelversterkte 3D-printer ter wereld in ons bedrijf. Om de werelden van ontwerp en productie nog meer samen te brengen én ter ere van ons jubileum, organiseren we nu deze unieke ontwerpwedstrijd.”
 
Think outside the box  
‘Dream big... design bigger... PRINT BIGGEST!’. Met deze leus daagt Poly Products uit om goede innovatieve ideeën in te brengen. Van der Vlis: “Het beste idee zal vanuit een ontwerp geprint worden op onze 3D printer met een printbed van 4 x 2 x 1,5 m! Of je nu denkt aan een gevel, scheepsromp, dashboard, designmeubel of kunstwerk; alles mag worden ingezonden. ‘Think outside the box, but inside the printer’”.
 
3D printen op zeer grote schaal
“Printen op grote schaal biedt ongekende mogelijkheden voor alle sectoren. Of het nu gaat om eindproducten voor een project of mallen en productkernen voor de composietindustrie, met de mogelijkheden van CFAM Prime kunnen we elke vorm maken. En door gebruik te maken van glasvezelversterking in de print wordt veel extra sterkte toegevoegd. Heel innovatief.”

 

Doe mee!

Heb jij een innovatief idee? Doe mee! Ga naar www.ppdaagtjeuit.nl en deel je idee.
Meedoen kan tot en met eind september 2019. De winnaar wordt begin november bekend gemaakt.

 

Wat kun je winnen?
“De eerste inzendingen zijn inmiddels binnen. Heel gaaf om te zien wat mensen bedenken. En natuurlijk zetten we er ook een mooie prijs tegenover. De winnaar start in samenwerking met ons een intern ontwerptraject. Het ontwerp wordt verder ontwikkeld en geproduceerd op onze enorme 3D CFAM-Prime printer, voor een totale waarde van € 10.000! We zijn benieuwd welke ideeën er nog volgen en natuurlijk wie er het beste idee heeft. Wij dagen dan ook iedereen uit om mee te doen!’  
 
Over Poly Products  
Poly Products is synoniem voor composieten. Het bedrijf is sinds 1969 specialist in het ontwikkelen en produceren van vezelversterkte producten en constructies. Met een team vol kennis en ervaring begeleidt en adviseert het bedrijf haar klanten deskundig bij diverse projecten; van productidee tot concrete oplossing.
 
Meer informatie over 3D printen op grote schaal is te vinden op www.groot3dprinten.nl

 

Achtergrondartikelen

RSS

Ouderwets de 21e eeuw in: spaceframes

22-06-20 14:30 Ouderwets. Dat is wat men doorgaans denkt bij het zien van een vakwerk....

Sterren kijken op z’n VanderHoeks

22-06-20 14:15 In 2009 gaat de Wim van der Hoek Award naar Raimondo Cau voor zijn...

De tirannie van...ingenieurs-balkentheorie

20-05-20 12:35 In zijn buitenaards goede essay ‘The Tyranny of the Rocket Equation’,...

Hoe ‘fijn’ moet het zijn?

20-05-20 12:06 Machine- en installatiebouwers die een consistente modulaire aanpak...

Dynamisch balanceren met of zonder contramassa

20-05-20 11:34 In 2008 ging de Wim van der Hoek Award naar Volkert van der Wijk voor zijn...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. De rubriek in het magazine Constructeur biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

product


 

 

Martin Visser

De slaapbank die ogen opende

Mira-Pet

Ultrasone tandenborstel voor je hond


mo man tai

ShareBees


Sign & Print

Festival

 
Product gaat in 2020 verder als katern

in het blad Constructeur

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)