EO

Hangmat zonder bomen

19 juni 2019 om 21:41 uur

De ligstoel, relaxfauteuil en bank hebben er met de Hammock een geduchte concurrent bij. Dankzij deze 'Hangmat Troon' kan iedereen zitten als een vorst, binnen en buiten. Een van de grootste problemen met hangmatten is dat je twee bomen (of palen) nodig hebt als bevestigingspunten, die meestal buiten staan. De Hammock, ontworpen door Rachel Connors, kan ook gewoon een plekje krijgen in de huiskamer.


De ‘hangmatstoel’ is voorzien van een 360° draaibare voet. Gewoon achterover leunen, ontspannen en ronddraaien maar. Ondanks de beperkte ruimte die de Hammock inneemt, strekt hij zich uit van een stoel tot een full-size hangmat wanneer je achterover leunt om te ‘snoozen’. Achterover zwaaien tot ruim twee meter is geen probleem. De geperste stalen voet is een anker van stabiliteit.

 
Duurzaam
Het materiaal van de bekleding is 100% weer- en UV-bestendig. De metalen elementen zijn gepoedercoat met een coating van AkzoNobel, dezelfde die wordt gebruikt om Siberische gaspijpleidingen te beschermen tegen de elementen. Het gebruikte hardhout is duurzaam geoogst en gecertificeerd door de Forest Stewardship Council, voor een positieve sociale en ecologische impact. De sierlijke rondingen van het gebogen hardhouten frame zijn gemaakt van beukenhout. Elke millimeter hout is nauwkeurig gefreesd door een CNC-machine voor een perfecte afwerking. 

 

 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 5 2019 cover


 

 

Bureau Alskar

Sportief en zinvol design

GIO-erkenningen

Goed Industrieel Ontwerp


Eenpitter

Franziska Faoro


NS Upcycling

Duurzaam onderweg

 
Product gaat in 2020 verder als katern

in het blad Constructeur

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)