EO

Koelbox met zonnepaneel

19 juni 2019 om 21:18 uur

De GoSun Chill Solar Cooler, een ontwerp van Patrick Sherwin, zou je een koelbox 2.0 kunnen noemen. Bij een gewone koelbox zorgt de isolatielaag ervoor dat de inhoud zo langzaam mogelijk warmer wordt. De GoSun Chill maakt gebruik van zonne-energie om het binnencompartiment continu koel te houden en is in dat opzicht eigenlijk meer een 'buitenkoelkast'.


Bewaard voedsel kan urenlang bevroren blijven en raakt niet doorweekt door smeltend ijs zoals dat in gewone koelkasten wordt gebruikt. Ideaal voor buitenpicknicks, barbecues en een dagje strand. De GoSun Chill is eigenlijk een off-grid koelkast zonder de lawaaierige generator. Het apparaat beschikt over de nieuwste hoogefficiënte compressortechnologie met een op zonne-energie werkend ecosysteem om het koelproces hoe dan ook van energie te kunnen voorzien en te blijven koelen. Nooit meer bedorven pret door een verlept broodje of warm biertje. GoSun Chill is als een koelkast op wielen.

 

Meerdere stroombronnen
Om het zo efficiënt mogelijk te houden, laadt GoSun Chill op via meerdere stroombronnen waaronder een powerbank, AC Adapter, 12 Volt autolader of flexibele zonnepanelen. Je kiest de meest geschikte stroombron die op dat moment het beste voor je beschikbaar is. Om de Powerbank op te laden, sluit je de meegeleverde AC-adapter aan op een stopcontact of gebruik je een van de twee opties voor het opladen van de zonne-energie - de Solar Table (60 Watt) of het Flexible Solar Panel (30 Watt).


Powerbank
Elke GoSun Chill wordt geleverd met een afneembare, lithium-Ion Powerbank. De Powerbank is geen kleine telefoonlader, maar levert genoeg power om een gemiddelde smartphone meer dan 10x volledig te kunnen opladen. De Powerbank weeg 1 kilo, beschikt over 3 USB-poorten en een LED flashlight van 200 lumen. Tijdens een typische zomerdag van 27°C houdt de Powerbank alles koel gedurende 14 uur. De GoSun Chill biedt een volledige temperatuurregeling van -20°C tot 20°C. Als je ijs aan het maken bent draait de compressor fulltime, en gaat een opgeladen Powerbank 3-5 uur mee.

 

 

 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De tirannie van...ingenieurs-balkentheorie

20-05-20 12:35 In zijn buitenaards goede essay ‘The Tyranny of the Rocket Equation’,...

Hoe ‘fijn’ moet het zijn?

20-05-20 12:06 Machine- en installatiebouwers die een consistente modulaire aanpak...

Dynamisch balanceren met of zonder contramassa

20-05-20 11:34 In 2008 ging de Wim van der Hoek Award naar Volkert van der Wijk voor zijn...

Print(er)optimalisatie brengt ABS naar ‘desktop’

20-05-20 10:30 3D-printen als productietechniek heeft vooral veel baat gehad bij de...

Ontwerp van een telescoopspiegelophanging

26-03-20 15:07 De tweede Wim van der Hoek Award ging in 2007 naar Rob van Haendel voor een...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. De rubriek in het magazine Constructeur biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

product


 

 

Martin Visser

De slaapbank die ogen opende

Mira-Pet

Ultrasone tandenborstel voor je hond


mo man tai

ShareBees


Sign & Print

Festival

 
Product gaat in 2020 verder als katern

in het blad Constructeur

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)