EO

Meubelcollectie van gitaartafels

19 juni 2019 om 20:40 uur

Gitaren hebben een prachtige vorm en stralen een unieke muzikale sfeer uit. De perfecte ingrediënten voor een designmeubel in een geslaagd interieur. Daarom presenteert ontwerpstudio Ruwdesign een collectie betaalbare handgemaakte gitaartafels. Deze exclusieve reeks (bijzet)tafels bestaat uit 11 iconische gitaarmodellen van 100% Dutch Design.


Gitaren hebben iets mysterieus, roepen herinneringen op, stralen een droom uit en zitten vol verhalen. Om deze uitstraling en het ultieme gitaargevoel over te brengen naar je interieur hebben deze gitaartafels de ware gitaargrootte. Door de combinatie van de gitaarvorm en de rechte metalen poten past deze tafel in nagenoeg ieder interieur en elke muziekstudio. De tafel is een blikvanger, gemaakt om te inspireren.  

 

De persoonlijkheid van een echte gitaar
Alle tafelbladen zijn gemaakt van massief Europees eiken. Stevig, duurzaam en het ziet er prachtig uit. Het hout is behandeld met natuurlijke houtolie, zodat de rijke kleur, structuur en houtnerf van het hout optimaal naar voren komen. De tafelpoten zijn handgemaakt van warmgewalst staal. Bij dit robuuste staal zijn er kleine sporen zichtbaar van het productieproces, wanneer het staal nog roodgloeiend heet was. Dit effect zorgt voor extra karakter. Door de materiaalkeuzes en de gekozen afwerking worden deze tafels mooi oud. Gebruikssporen zullen hierdoor geen afbreuk doen aan de stijl en het design. Integendeel, het voegt persoonlijkheid toe, net als bij een echte gitaar.

 

Duurzaam geproduceerd in Nederland
Producten van Ruwdesign zijn ontworpen en geproduceerd in Nederland. “In onze eigen werkplaats garanderen we de kwaliteit van het hout- en metaalwerk”, aldus oprichter en industrieel ontwerper Ruud Wensink. “Een groot voordeel van lokaal produceren is de kleine impact op het milieu die de producten hierdoor hebben. In tegenstelling tot productie in lagelonenlanden heeft Ruwdesign geen onnodig transport van producten, grondstoffen en halffabricaten over de hele wereld meer nodig. En alle gebruikte productafwerkingen zijn natuurlijk en oplosmiddelvrij. Als bonus plant Ruwdesign een boom voor ieder verkocht product.”

 

Bekijk de gehele collectie op www.ruwdesign.nl

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

cover 3 19


 

 

Springtime Design

Sterk in stedelijke mobiliteit

Biologisch plastic

Hoe afbreekbaar is dat in de praktijk?


LM Wind Power

Windmolens worden steeds groter


TU Delft Industrieel Ontwerpen

Duurzaamheid is een werkwoord

 
De volgende editie van Product verschijnt

eind september 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)