EO

Slimste schaakbord ter wereld

22 mei 2019 om 22:34 uur

Tijdens hun studie speelden Aatur Mehta en Bhavya Gohil, inmiddels afgestudeerd als ingenieur aan de universiteit van Mumbai in India, al graag met technologie. Hier kwamen ze op het idee om een schaakbord te maken op basis van Artificial Intelligence. Zij lanceerden hun project, Square Off, eerder op Kickstarter. Ondanks de hightech op de achtergrond behoudt het schaakspel dankzij het houten bord en de gesneden houten stukken het klassieke schaakgevoel.


Hoe werkt het? Twee Square Off schaakborden worden met elkaar verbonden met behulp van de bijbehorende app op je smartphone. De app verbindt je met een tegenstander waar ook ter wereld. Elke zet die je doet wordt automatisch uitgevoerd op het bord van je tegenstander. Square Off gebruikt een compacte robotarm met twee assen en een magnetische kop onder de ‘motorkap’ om de magnetische schaakstukken te verplaatsen. Een AtMega 2560 chip met Bluetooth BLE regelt de communicatie met je smartphone, die zorgt voor decodering en uitvoering. Het bord is zo geprogrammeerd dat de schaakstukken, voorzien van Neodymium magneten, niet botsen tijdens de automatische bewegingen.

 

Knopvrij bord
Het schaakbord zelf is knopvrij, alles wordt gecontroleerd via de app. Of het nu gaat om het selecteren van de zwarte of witte kant, moeilijkheidsgraden, het uitdagen van vrienden, het analyseren van wedstrijden, het gebruik van de klok of het chatten met de tegenstander. Je kunt een onderbroken spel ook opslaan. Square Off werkt met de open source engine Stockfish 7.


What’s next?
Schaken is volgens de bedenkers nog maar het begin. Er zijn plannen om meer bordspellen toe te voegen zoals Dammen en Backgammon. Het enige wat je straks hoeft te doen is de Square Off app te upgraden en het bovendeel van het spelbord te vervangen.

 

 

 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

cover 3 19


 

 

Springtime Design

Sterk in stedelijke mobiliteit

Biologisch plastic

Hoe afbreekbaar is dat in de praktijk?


LM Wind Power

Windmolens worden steeds groter


TU Delft Industrieel Ontwerpen

Duurzaamheid is een werkwoord

 
De volgende editie van Product verschijnt

eind september 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)