EO

Slimste schaakbord ter wereld

22 mei 2019 om 22:34 uur

Tijdens hun studie speelden Aatur Mehta en Bhavya Gohil, inmiddels afgestudeerd als ingenieur aan de universiteit van Mumbai in India, al graag met technologie. Hier kwamen ze op het idee om een schaakbord te maken op basis van Artificial Intelligence. Zij lanceerden hun project, Square Off, eerder op Kickstarter. Ondanks de hightech op de achtergrond behoudt het schaakspel dankzij het houten bord en de gesneden houten stukken het klassieke schaakgevoel.


Hoe werkt het? Twee Square Off schaakborden worden met elkaar verbonden met behulp van de bijbehorende app op je smartphone. De app verbindt je met een tegenstander waar ook ter wereld. Elke zet die je doet wordt automatisch uitgevoerd op het bord van je tegenstander. Square Off gebruikt een compacte robotarm met twee assen en een magnetische kop onder de ‘motorkap’ om de magnetische schaakstukken te verplaatsen. Een AtMega 2560 chip met Bluetooth BLE regelt de communicatie met je smartphone, die zorgt voor decodering en uitvoering. Het bord is zo geprogrammeerd dat de schaakstukken, voorzien van Neodymium magneten, niet botsen tijdens de automatische bewegingen.

 

Knopvrij bord
Het schaakbord zelf is knopvrij, alles wordt gecontroleerd via de app. Of het nu gaat om het selecteren van de zwarte of witte kant, moeilijkheidsgraden, het uitdagen van vrienden, het analyseren van wedstrijden, het gebruik van de klok of het chatten met de tegenstander. Je kunt een onderbroken spel ook opslaan. Square Off werkt met de open source engine Stockfish 7.


What’s next?
Schaken is volgens de bedenkers nog maar het begin. Er zijn plannen om meer bordspellen toe te voegen zoals Dammen en Backgammon. Het enige wat je straks hoeft te doen is de Square Off app te upgraden en het bovendeel van het spelbord te vervangen.

 

 

 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De tirannie van...ingenieurs-balkentheorie

20-05-20 12:35 In zijn buitenaards goede essay ‘The Tyranny of the Rocket Equation’,...

Hoe ‘fijn’ moet het zijn?

20-05-20 12:06 Machine- en installatiebouwers die een consistente modulaire aanpak...

Dynamisch balanceren met of zonder contramassa

20-05-20 11:34 In 2008 ging de Wim van der Hoek Award naar Volkert van der Wijk voor zijn...

Print(er)optimalisatie brengt ABS naar ‘desktop’

20-05-20 10:30 3D-printen als productietechniek heeft vooral veel baat gehad bij de...

Ontwerp van een telescoopspiegelophanging

26-03-20 15:07 De tweede Wim van der Hoek Award ging in 2007 naar Rob van Haendel voor een...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. De rubriek in het magazine Constructeur biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

product


 

 

Martin Visser

De slaapbank die ogen opende

Mira-Pet

Ultrasone tandenborstel voor je hond


mo man tai

ShareBees


Sign & Print

Festival

 
Product gaat in 2020 verder als katern

in het blad Constructeur

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)