EO

Zitkussen voor elk oppervlak

22 april 2019 om 12:13 uur

De moderne mens leeft vaak een zittend bestaan. We zitten op een stoel op het werk, in een restaurant, in de metro of de bus, en thuis. Comfortabel is het vaak niet: iedereen die veel zit krijgt op een gegeven moment last van ruggengraat, nek of stuitje. Opstaan en een wandelingetje maken biedt even soelaas, maar na zo’n pauze zitten we weer. EVA biedt de helpende hand, of eigenlijk: een helpende zitvlak.


Het EVA-kussen, een ontwerp van DK Lim, is een extra kussen dat elke stoel of zitplaats comfortabel maakt. Het is gemaakt van flexibel EVA-foam dat wervelkolom en stuitje in de juiste positie brengt, zodat het niet te lang tegen een oppervlak kan rusten en pijnlijk zou kunnen worden. Uitsparingen in het kussen zorgen voor minder spanning op de ruggengraat en maakt langer comfortabel zitten mogelijk. Of je nu een ongemakkelijke stoel op het werk hebt, als gehandicapte een rolstoel niet prettig vindt zitten, rugpijn krijgt tijdens lange autoritten, of in stadions en concertzalen aangewezen bent op ongemakkelijke plastic kuipstoeltjes: de makers van het draagbare, eenvoudig mee te nemen EVA-kussen beloven een aangename korte of lange zit. De campagne op Kickstarter, die loopt tot uiterlijk 1 juni 2019, was al snel overtekend. Die zit!
 

Achtergrondartikelen

RSS

In de wolken

30-01-20 10:12 Het in Boston gevestigde PTC heeft onlangs het relatief jonge ‘3DCAD in...

Van corporate identity naar design

28-01-20 15:06 Technische vooruitgang verkleint de functionele verschillen tussen...

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. De rubriek in het magazine Constructeur biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

product


 

 

Martin Visser

De slaapbank die ogen opende

Mira-Pet

Ultrasone tandenborstel voor je hond


mo man tai

ShareBees


Sign & Print

Festival

 
Product gaat in 2020 verder als katern

in het blad Constructeur

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)