EO

Een e-bike die in je rugzak past

21 maart 2019 om 12:55 uur

Smacircle S1

De Smacircle S1 is 's werelds meest compacte e-bike. Met een gewicht van slechts zeven kg kan de fiets in vijf eenvoudige stappen tot een kleine rugzak worden gevouwen en overal worden meegenomen. In tegenstelling tot veel andere opvouwbare forensenfietsen is het moderne ontwerp uiterst compact en door het unisex ontwerp past het bij iedereen.


De Smacircle S1 wordt geleverd in één maat en is dankzij een verstelbaar stuur en zadel voor de meeste mensen geschikt. Het frame is gemaakt van hoogwaardige koolstofvezel en is sterk genoeg om een gewicht van maximaal 100 kg te dragen. De Smacircle, die een lengte heeft van nauwelijks 50 cm, glijdt met een snelheid van maximaal 12,4 km/u door het verkeer. Een helling tot 10% is geen probleem, aangedreven door een 240W motor kan de S1 ook gemakkelijk ongelijke trottoirs aan. In weer en wind, dankzij de waterdichtheid.


Veiligheid
Bij het ontwerp is steeds rekening gehouden met de veiligheid van de berijder. De Smacircle heeft massieve, slijtvaste banden die het gemakkelijk maken om ook op oneffen wegen te rijden, zonder zorgen over lekke banden of het oppompen ervan. Vergeleken met gewone remmen die een voertuig door wrijving tot stilstand brengen, heeft de Smacircle S1 ingebouwde elektronische remmen die gevoeliger zijn, waardoor je sneller en veiliger kunt stoppen. Druk op de remknop op het stuur en de motor stopt, wat een veilige stop mogelijk maakt in 4 meter bij 12,4 km/u. Verlichting aan de voorkant en zijlichten naast het zadel zorgen voor zichtbaarheid in het donker.

 

Accu
De ingebouwde Samsung Lithium Ion accu is in 2,5 tot 3 uur volledig opgeladen, voldoende voor een afstand van zo’n 20 km. De accu is geschikt voor omstandigheden van -15°C tot 50°C en heeft een laadcyclus van 600 keer. Het speciale ontwerp van de zitting beschermt de accu tegen oververhitting, zelfs tijdens het zitten op de accu, verborgen in de stoel en beschermd door een vergrendelingsmechanisme. De e-bike is ook voorzien van een geïntegreerde USB-lader. Dankzij de mobiele telefoonhouder op het stuur kun je gemakkelijk naar je bestemming navigeren.

 

App

Bij de Smacircle S1 hoort een mobiele app, waarmee gebruikers de e-bike kunnen vergrendelen en ontgrendelen, het licht kunnen aanpassen en de accu kunnen regelen. De app bewaakt ook de gemiddelde en maximale snelheid tijdens de reis. De e-bike maakt automatisch verbinding met de mobiele telefoon wanneer de fietser zich binnen het bereik bevindt. Wanneer de veiligheidsvergrendeling wordt geactiveerd, wordt het gaspedaal gedeactiveerd. Met het veiligheidsslot kan niemand anders de e-bike ontgrendelen.

 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

cover 3 19


 

 

Springtime Design

Sterk in stedelijke mobiliteit

Biologisch plastic

Hoe afbreekbaar is dat in de praktijk?


LM Wind Power

Windmolens worden steeds groter


TU Delft Industrieel Ontwerpen

Duurzaamheid is een werkwoord

 
De volgende editie van Product verschijnt

eind september 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)