EO

Security by design

21 maart 2019 om 11:57 uur

Van babyfoons tot slimme koelkasten, van routers tot online te bedienen thermostaten: het aantal apparaten dat met internet verbonden is groeit met de minuut. Leuk en handig allemaal, maar ook de bedreigingen die dit met zich meebrengt nemen snel toe. In de komende editie van magazine Product besteden we aandacht aan dit onderwerp. Hier alvast een korte vooruitblik.


Beveiligingsbedrijf McAfee constateerde eind vorig jaar dat malware voor Internet of Things (IoT) apparaten fors is toegenomen. Bedrijven met apparaten en machines die verbonden zijn met elkaar of met andere systemen buiten het bedrijf via IoT, willen graag een goede beveiliging tegen ‘inbraak via het internet’. Dat vraagt om ‘security by design’. Wat is dat precies, en wat betekent dit voor de embedded software en hardware in apparaten en machines?

 
Beveiligde chips
Intrinsic heeft, onder meer met hulp van het Innovatiekrediet via RVO.nl, veel tijd, energie en geld gestoken in het ontwikkelen van chips met unieke eigenschappen waarmee je elke chip kunt identificeren. Daarmee is de chip ook te beveiligen doordat de informatie van de chip alleen maar gelezen mag en kan worden, als je een passende sleutel hebt. Daarmee is te voorkomen dat de embedded software op een chip illegaal is te kopiëren.


Informatie ‘in de cloud’
Veel informatie wordt ‘in de cloud’ opgeslagen en gedeeld. Dat vraagt ook bij IT-partners van bedrijven om meer beveiliging. Providers van IT- en cloud solutions krijgen steeds vaker van hun klanten in het bedrijfsleven de vraag hoe de beveiliging van hun apparaten, machines én hun cloud geregeld kan worden, mede gelet op de strengere privacywetgeving. Het reeds tijdens de ontwerp- en productiefase beveiligen van producten zou een vanzelfsprekend onderdeel van deze keten moeten zijn.

 

Wilt u kennismaken met Product? Neem dan direct een voordelig proefabonnement of vraag een gratis proefnummer aan!

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

cover 3 19


 

 

Springtime Design

Sterk in stedelijke mobiliteit

Biologisch plastic

Hoe afbreekbaar is dat in de praktijk?


LM Wind Power

Windmolens worden steeds groter


TU Delft Industrieel Ontwerpen

Duurzaamheid is een werkwoord

 
De volgende editie van Product verschijnt

eind september 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)