EO

Tweemaal daags een tandpastapil

21 februari 2019 om 11:53 uur

Jaarlijks worden er meer dan een miljard tubes tandpasta weggegooid. Plastic tubes, gevuld met restjes natriumlaurylsulfaat, triclosan, kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen die schadelijk zijn voor onze gezondheid en het milieu. De zoektocht naar een duurzaam alternatief bracht Lindsay McCormick ertoe om een eigen tandpasta te ontwikkelen: Bite. Geen pasta in een plastic tube, maar tabletjes in een glazen potje. Want een stralende glimlach hoeft volgens haar niet ten koste te gaan van ons lichaam of het milieu.


Er zitten ongeveer 64 tabletten in de kleine flesjes, wat overeenkomt met iets meer dan een maand lang twee keer per dag tandenpoetsen. Een abonnement per postorder telt ongeveer 250 tabletjes, genoeg voor één persoon om twee keer per dag tanden te poetsen gedurende vier maanden. Open de fles, stop een tablet in je mond, bijt het kapot en poets met een natte tandenborstel zoals je tandpasta zou aanbrengen. En… ‘smile’!

 

Duurzaam
McCormick: “We willen het meest duurzame tandpastafabrikant ter wereld worden. Onze flessen zijn navulbaar en recyclebaar en gemaakt van glas. We gebruiken geen goedkope vulstoffen, agressieve chemicaliën of kunstmatige kleur- en smaakstoffen. We hebben het slechte eruit gehaald en alleen het goede in onze kleine maar krachtige Bits geperst omdat iets wat je twee keer per dag doet, elke dag goed voor je zou moeten zijn. Onze tabletten zijn 100% glutenvrij, fluoridevrij, veganistisch, niet op dieren getest en bevatten geen agressieve chemicaliën.

 
Wit en grijs
De Bite-bits zijn er in de varianten wit (mint) en zwart (met houtskool, dat ontgift en oppervlaktevlekken op tanden en kiezen aanpakt). Een maand poetsen kost ongeveer 12 dollar, en is goedkoper bij een abonnement op de tabletjes. Alle producten worden gemaakt in een gecertificeerd laboratorium in Californië volgens alle FDA-richtlijnen, TSA-goedgekeurd en klaar om te vliegen. Want je hoeft je nooit meer zorgen te maken over een tube tandpasta die in de koffer ontploft tijdens een vlucht of roadtrip. 

Kijk voor info of rechtstreeks bestellen op bitetoothpastebits.com.


 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 2 2019 cover


 

 

 

Muzus

Verrassend service design van Muzus

Security by design

Van chip tot cloud


Nieuwe materialen

Terugblik op MaterialDistrict 2019


Bauhaus in Boijmans

Van meubels tot architectuur

 
De volgende editie van Product verschijnt eind mei 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)