EO

MaterialDistrict Rotterdam 2019

21 februari 2019 om 11:18 uur

Met 150 exposanten, tentoonstellingen met 200 nieuwe materialen, presentaties van 100 toonaangevende start-ups en ontwerpers én een lezingenprogramma met zo’n 60 sprekers, staat ook dit jaar MaterialDistrict weer bol van de materiaalinnovaties uit de wereld van Architecture, Interiors, Products, Textiles & Fabrics, Urban & Landscapes, en Print & Sign.


6 paviljoens
De beursvloer telt zes paviljoens waarin per sector bijzondere expositiestukken en installaties worden gepresenteerd. Tapijt van palmleer, mode gemaakt van koffietextiel, ‘groene’ graffiti, dunne glasgevels, meubels van denim, communicerende gevels. Dit zijn slechts een paar voorbeelden die het voorstellingsvermogen van de bezoekers zullen prikkelen. En natuurlijk toont MaterialDistrict de 200 nieuwste materialen uit haar collectie; beprinte dakpannen, een composietmateriaal van marmerpoeder en oesters, stoeptegels gemaakt van verbrand afval en nog 197 andere innovaties zijn te zien, te voelen en te ervaren op de beurs.
 
60 sprekers
Ook dit jaar zijn er simultaan twee theaterprogramma’s waarin een line-up van maar liefst 60 sprekers hun kennis en ervaring met de bezoekers delen. Roger Tan, directeur van UNSense, ontwerper Emma van der Leest, BMW designer Klaudia Kruse en ambassadeurs Anne Marie Commandeur, Niels van Eijk & Miriam van der Lubbe, Cees Donkers en Anouk Groen zijn slechts enkele grote namen die het publiek zullen inspireren. Op dinsdagochtend 12 maart vindt het lezingenprogramma ‘Products’ plaats in het MaterialDistrict-theater. Sprekers zijn onder meer ambassadeur Anouk Groen, sieradenontwerper Eva van Kempen, en industrieel ontwerper Satyendra Pakhalé.
 
Gratis toegang
MaterialDistrict Rotterdam 2019 vindt plaats van dinsdag 12 t/m donderdag 14 maart in Rotterdam Ahoy. Ga voor meer informatie en een gratis toegangskaart naar rotterdam.materialdistrict.nl
 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 2 2019 cover


 

 

 

Muzus

Verrassend service design van Muzus

Security by design

Van chip tot cloud


Nieuwe materialen

Terugblik op MaterialDistrict 2019


Bauhaus in Boijmans

Van meubels tot architectuur

 
De volgende editie van Product verschijnt eind mei 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)