EO

Rollende bewakingsrobot (video)

25 februari 2019 om 12:24 uur

GuardBot Inc. is een toonaangevend ingenieursbureau dat zich richt op het ontwerp en de ontwikkeling van amfibische, sferische robotsystemen voor voertuigen. Het bureau is in eerste instantie opgericht ter voorbereiding van een planetaire missie op Mars. Maar ook hun ‘aardse ontwerp’ mag er zijn. Een ‘all terrain’ bewakingsrobot die zich kan voortbewegen op verharde wegen, off-road, zand, sneeuw, hellende oppervlakken en zelfs in water.


Guardbot is ontworpen voor missies op het gebied van bewaking, veiligheid en detectie en verplaatst zich met behulp van een gepatenteerd aandrijfmechanisme. De aandrijving wordt gegenereerd door een gemotoriseerde ‘slinger’ die de eenheid voortstuwt door het zwaartepunt te veranderen. Dit ontwerp maakt het mogelijk om gemakkelijk voorwaartse en achterwaartse bewegingen te maken en om bochten te maken van 360 graden. Het geavanceerde aandrijvingssysteem kan continu tot 25 uur werken op één acculading en kan snelheden bereiken tot 5 km/u op het land en 3 km/u in het water. De accu gaat 45 uur mee als de GuardBot stilstaand werk verricht.

 

Schaalbare technologie
Het unieke Guardbot robotvoertuigsysteem kan geavanceerde radiocommunicatie integreren voor commando, besturing en transmissie via een verscheidenheid aan sensoren, camera's, GPS en audio. De technologie is schaalbaar van 14 cm in diameter tot 2,5 m en wordt beschermd door meerdere patenten.

 

 

 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 2 2019 cover


 

 

 

Muzus

Verrassend service design van Muzus

Security by design

Van chip tot cloud


Nieuwe materialen

Terugblik op MaterialDistrict 2019


Bauhaus in Boijmans

Van meubels tot architectuur

 
De volgende editie van Product verschijnt eind mei 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)