EO

Lock’n’roll met Jammy

12 december 2018 om 14:37 uur

Jammy is een eenvoudig draagbare digitale gitaar met stalen snaren, die door de afneembare hals gemakkelijk in de meeste rugzakken past en voldoet aan de carry-on voorschriften van luchtvaartmaatschappijen. Het langste deel van de Jammy is slechts 43 cm lang. Gewoon de twee delen aan elkaar vastmaken en je bent klaar om te rocken - de makers noemen het niet voor niets: lock'n'roll.


Hoewel Jammy kan worden aangesloten op een versterker en vergezeld wordt van een coole app, kan de gitaar ook zonder versterker worden bespeeld - je hoeft alleen maar een hoofdtelefoon aan te sluiten. Compact als de gitaar is biedt Jammy een geluidsbereik dat voldoende is om de meeste rocknummers te spelen. Door de gebruikelijke grootte van de frets zullen je vingers geen verschil voelen in vergelijking met een standaard gitaar. De frets zorgen met unieke precisie-sensoren voor een realistische emulatie van alle essentiële technieken.

 

Realistisch geluid
Met de echt stalen snaren van de Jammy gitaar kun je de spanning aanpassen, zodat ze zo los of strak aanvoelen als je zelf wilt. Met Jammy kun je kiezen uit drie gitaartypes en een verscheidenheid aan effecten, georganiseerd in presets die op realistische wijze de meest iconische geluiden uit de geschiedenis van de gitaarmuziek nabootsen, tevens aanpasbaar om je eigen presets te maken. Jammy is te gebruiken als MIDI-controller met een digitaal audiowerkstation of een audio-editor naar keuze.

 

App
De iOS en Android compatible mobiele app stelt je in staat om de metronoom te gebruiken, te schakelen tussen type gitaar, de stemming te veranderen en de FX-parameters aan te passen om het gewenste geluid te bereiken. Het biedt ook backing tracks in verschillende genres. Jammy was eerder al een hit op crowdfunding platform Indiegogo, het opgehaalde bedrag van bijna € 200.000 betekende een funding van ruim 240%. Info: playjammy.com

 

 

 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 2 2019 cover


 

 

 

Muzus

Verrassend service design van Muzus

Security by design

Van chip tot cloud


Nieuwe materialen

Terugblik op MaterialDistrict 2019


Bauhaus in Boijmans

Van meubels tot architectuur

 
De volgende editie van Product verschijnt eind mei 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)