EO

Ruimtebesparend bed

12 december 2018 om 14:23 uur

Wie regelmatig zijn bed moet verplaatsen om ruimte te winnen, of liever zou willen dat het volledig uit zicht verdwijnt, kan gebruik maken van de nieuwste innovatie op het gebied van ruimtebesparende bedden: het SlumberUp plafondbed van Spaceman. Dit opmerkelijke bed vereist geen motor of elektrische aansluiting, m.b.v. een eenvoudig contragewicht glijdt het bed moeiteloos naar het plafond. Automatisch inklapbare poten openen wanneer het bed wordt neergelaten en sluiten wanneer het omhoog wordt gebracht. De Maanlander van de NASA is er niets bij.


De producten van Spaceman worden in Italië gemaakt volgens Europese veiligheidsnormen. Dankzij geavanceerde productiefaciliteiten kunnen bed en bijpassende kasten worden aangepast aan de ruimte en persoonlijke behoeften. De totale collectie omvat meer dan 100 bedconfiguraties, waaronder bureaubedden, stapelbedden, loftbedden en echte matrasbanken. Plus honderden bijpassende en aanpasbare opties zoals kasten, boekenkasten, hangende kasten, open kasten, open rekken en aan de muur gemonteerde tafels. Er zijn duizenden mogelijke afwerkingscombinaties waaronder Italiaans melamine, keramiek, lak, glas en houtfineer en meer dan 200 stoffen, kunststof of echt lederen hoezen. Omdat de producten gemakkelijk te demonteren zijn, kunnen ze bij een verhuizing gewoon worden meegenomen. Info: www.spaceman.com  

 

Reacties (1)

Interessant om een plafondbed te hebben. Ik ben benieuwd of deze bedconfiguraties weleens aangeschaft worden. Tegenwoordig is men helemaal enthousiast over tiny houses. Wellicht past het daarbij.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 13-05-2019 11:18.
pim, 10 mei 2019 16:29
 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 2 2019 cover


 

 

 

Muzus

Verrassend service design van Muzus

Security by design

Van chip tot cloud


Nieuwe materialen

Terugblik op MaterialDistrict 2019


Bauhaus in Boijmans

Van meubels tot architectuur

 
De volgende editie van Product verschijnt eind mei 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)