EO

Uitschuifbare caravan

12 december 2018 om 14:01 uur

De caravanfanaten onder de vakantiegangers keken er lang naar uit. Het BeauEr 3X concept werd geboren in 2009 met een eenvoudig idee van zijn uitvinder: een kleine maar uitbreidbare caravan die gemakkelijk is mee te nemen en snel is te ontvouwen met alle comfort van een grote caravan. Sinds enige tijd is dit vakantiemirakel te koop.


Gebaseerd op het telescopische principe ontvouwen zich drie horizontale modules die de leefruimte in een mum van tijd verdrievoudigen van 4 tot 12 vierkante meter. Dit vereist geen ingewikkelde installatie en kan worden gedaan door slechts één persoon, die de klus in enkele tientallen seconden kan uitvoeren. Dat kan elektrisch via de 12 volt aansluiting in de auto of via de 230 volt aansluiting op de camping. Het principe is slim maar eenvoudig: in ingeklapte positie passen bed en zitgroep in hun tegenovergestelde positie in elkaar. Eenmaal uitgeklapt wordt dit meubilair automatisch uitgeklapt en opgesteld.

 
Drie keer zo breed
De caravan weegt 1.000 kilo en heeft een laadvermogen van 200 kilo. De lengte is 3,60 meter, ingeklapt is hij 1,85 meter breed en blijft zodoende binnen een conventionele autobreedte. Na het uitschuiven is de caravan 4,60 breed en daarmee drie keer zo breed geworden, vandaar de naam 3X. Er zijn maximaal vier slaapplaatsen. Verwarming op gas, een boiler, douche en fietsendrager zijn optioneel. Voor zowel de buitenkant als het interieur kun je je eigen kleuren kiezen. De 3X is vooralsnog rechtstreeks te koop bij de fabriek in het Franse Matha.
Info: www.beauer.fr


 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 2 2019 cover


 

 

 

Muzus

Verrassend service design van Muzus

Security by design

Van chip tot cloud


Nieuwe materialen

Terugblik op MaterialDistrict 2019


Bauhaus in Boijmans

Van meubels tot architectuur

 
De volgende editie van Product verschijnt eind mei 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)