EO

Privacy please!

21 november 2018 om 21:04 uur

In maart 2019 zal MaterialDistrict (voorheen Materia) wederom het jaarlijkse materialenfestijn organiseren in Ahoy Rotterdam. De materiaalinnovaties binnen de sectoren Architecture, Interiors, Products, Textiles & Fabrics, Print & Sign, en Urban & Landscape komen dan aan bod. Vanaf nu biedt Product alvast wat voorpret met iedere maand een materiaal. Deze maand voor iedereen die meer privacy zoekt: Casper Cloaking Technology, van Designtex.


Dit folie voor glazen wanden verduistert het licht dat door digitale schermen wordt uitgezonden. Iedereen die van buiten naar binnen kijkt, ziet alleen een zwart scherm, terwijl degene in de kamer het volledige beeld ziet. Het licht van de LED-bron oscilleert in alle richtingen. LED-displays filteren alle oscillaties behalve de verticale. Door deze verticale oscillaties te filteren, maakt dit folie het displaylicht onzichtbaar. Het folie wordt aangebracht op het glas aan de binnenkant van de kamer waar het display zich bevindt. Er is ook grafisch folie beschikbaar dat aan de buitenkant van het glas kan worden gemonteerd om het uiterlijk van de ruimte aan te passen. Het materiaal kan worden aangebracht op elk helder, glad glazen oppervlak. Handig voor conferentiezalen, vergaderruimten en teamstudio’s. Het principe werkt bij de meeste LED-displays.

Info: www.designtex.com

 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

cover 3 19


 

 

Springtime Design

Sterk in stedelijke mobiliteit

Biologisch plastic

Hoe afbreekbaar is dat in de praktijk?


LM Wind Power

Windmolens worden steeds groter


TU Delft Industrieel Ontwerpen

Duurzaamheid is een werkwoord

 
De volgende editie van Product verschijnt

eind september 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)