EO

Robotspin

21 november 2018 om 20:48 uur

Het ziet eruit als een spin, het beweegt als een spin, maar het is een… robot. De T8X is de enige robot op de markt die zoveel gelijkenis vertoont met de ‘griezelige’ bewegingen van een echte spin. Met 26 geavanceerde Robugtix® servo motoren verborgen in de robot en aangedreven door de eigen Bigfoot™ Robotics Engine, die geavanceerde robotica algoritmes bevat voor het aansturen van meerpotige looprobots, zijn er eindeloze mogelijkheden voor de bio-geïnspireerde, realistische bewegingen die de robot kan maken.


Gebruiksvriendelijk
Door eenvoudige commando's te geven aan de robot op je eigen smartphone, tablet of computer (bijvoorbeeld de instructie om vooruit te lopen), zorgt de Bigfoot™ Robotics Engine automatisch voor alle complexe berekeningen die hiervoor nodig zijn. Of je nu een beginner bent in de robotica en alleen maar plezier wilt hebben in het laten schrikken van anderen, of een expert bent en het wilt gebruiken voor robotica onderzoek, de T8X is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier om te spelen of te werken met geavanceerde robottechnologieën.


Opties
Een aparte controller is niet nodig, de spin maakt verbinding met je smartphone, tablet of computer met Wi-Fi via een ingebouwde WebApp. De mogelijkheid bestaat om voorgeprogrammeerde scripts te delen met anderen. Eén oplaadbare accu en voedingsadapter worden meegeleverd. Er zijn twee opties voor het uiterlijk van de buitenste schil beschikbaar: een zwart plastic omhulsel en een harige huidversie (limited edition). De prijs is wellicht om van te schrikken: te koop in de webshop van Robugtix voor 950 dollar.

Info: www.robugtix.com 

 

 


 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

cover 3 19


 

 

Springtime Design

Sterk in stedelijke mobiliteit

Biologisch plastic

Hoe afbreekbaar is dat in de praktijk?


LM Wind Power

Windmolens worden steeds groter


TU Delft Industrieel Ontwerpen

Duurzaamheid is een werkwoord

 
De volgende editie van Product verschijnt

eind september 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)