EO

Disco Dog

19 oktober 2018 om 11:58 uur

Disco Dog is 's-werelds eerste smartphone gestuurd LED hondenvest. Disco Dog maakt gebruik van 256 heldere RGB LED's die bewegende patronen en aanpasbare scrollende tekst kan produceren in elke gewenste kleur. Het verandert je hond in ‘the coolest thing on four legs’, alsof het dier met John Travolta is gaan wandelen in Saturday Night Fever.


Je kunt een voorgeprogrammeerde animatie kiezen of zelf een bericht typen met behulp van de Disco Dog app op je smartphone. Het is een leuke manier om je hond aan te kleden en het houdt het dier zichtbaar en veilig als het donker is. Tik een bericht in de Disco Dog app en de tekst verschijnt op het vest, scrollend in je favoriete kleur.Als de hond te ver wegloopt en de bluetooth-verbinding is verzwakt of verbroken, dan zal het vest een automatisch ‘Lost Dog’ bericht tonen, waarin omstanders wordt gevraagd om de verdwaalde pup te helpen de weg terug te vinden.

 

App
Het hippe hondenvest maakt verbinding met je smartphone via Bluetooth LE. De mobiele app maakt het eenvoudig om de LED's op afstand te bedienen. Behalve dat je animaties kunt selecteren of kunt kiezen voor de tekstmodus om zelf een bericht te genereren, zijn er ook bedieningselementen voor helderheid en kleur, inclusief tweekleurige patronen die over het vest scrollen. De app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.

 

Specs
Disco Dog is gemaakt met 256 RGB LED's, een microcontroller en een bluetooth low energy chip. Het vest wordt gevoed door een oplaadbare 3.7V lithium polymeer batterij. LED-raster en elektronica kunnen gemakkelijk worden verwijderd uit het vest om het veilig te kunnen wassen. Het is verkrijgbaar in de maten S, M en L, gebaseerd op de lengte van de rug van de hond en de omtrek van de borst, gemeten net achter de voorpoten. Het vest is verstelbaar met klittenbandsluitingen waarmee de pasvorm kan worden aangepast.

 

Party
De bedenker van Disco Dog is Party, een creatief lab met kantoren in New York en Tokio. Het is een groep ontwerpers en ingenieurs die experimenteren met storytelling en technologie om mooie en onverwachte ervaringen te creëren. Zij gebruiken hun expertise doorgaans om digitale content te produceren voor grote merkpartners, maar met dit project hebben zij zichzelf uitgedaagd om een eigen product te creëren. In hun eigen woorden: “We houden van feesten, we houden van technologie en we houden van honden, dus dit product voelde als een natuurlijke stap voor ons”. Waf Waf!

Info: discodog.nyc


 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 2 2019 cover


 

 

 

Muzus

Verrassend service design van Muzus

Security by design

Van chip tot cloud


Nieuwe materialen

Terugblik op MaterialDistrict 2019


Bauhaus in Boijmans

Van meubels tot architectuur

 
De volgende editie van Product verschijnt eind mei 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)