EO

Avontuurlijke quad van WESLL

25 oktober 2018 om 11:30 uur

WESLL heeft een actief veersysteem ontwikkeld speciaal voor actieve lange-afstanden. Het veersysteem zorgt voor een optimale veerbelasting en demping in alle situaties op en naast de weg. De afwijkende stand van de wielen zorgt voor een voorspelbare snelle richtingsverandering zonder de momenten van onbalans die gepaard gaan met tweewielige voertuigen.


Tweewielige motoren

Om van richting te veranderen moet de berijder van tweewielige motoren het voertuig uit het evenwicht halen door in de gewenste rijrichting te rollen of te leunen. Afhankelijk van de snelheid van het voertuig en de oppervlaktegesteldheid kan de motor momenten van tractieverlies en instabiliteit ervaren tijdens richtingverandering of kleine wieldoorbuiging. Instabiliteit komt vooral voor bij off-road rijden met hoge snelheid en is de enige reden waarom de meeste off-road raceorganisaties, waaronder DAKAR, grenzen hebben gesteld aan de motorverplaatsing van motorfietsen - niet meer dan 450 cc.

 

Vierwielige WESLL quads
De actieve veringstechnologie van de WESLL quad werkt niet op twee maar op alle vier de wielen. Dit verhoogt de controle en veiligheid van het voertuig, vooral bij hogere snelheden, waarbij de reactietijden worden verkort en de controle van het grootste belang is. Individuele instabiliteitsmomenten van de wielen hebben een verwaarloosbaar effect op de stabiliteit van het vierwielige systeem. Het systeem is in staat om grote verschillen bij hoge snelheden op te vangen en zorgt voor een uitzonderlijk soepele rit, wat resulteert in minder vermoeidheid bij de bestuurder en een betere alertheid. Regen, sneeuw, modder of zijwaartse heuveltjes: de actieve WESLL veringstechnologie biedt de lange-afstandrijder nieuwe mogelijkheden om alle obstakels waarmee hij onderweg geconfronteerd kan worden te overwinnen, op de weg of het terrein. Info: www.wesll.com


 


 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 2 2019 cover


 

 

 

Muzus

Verrassend service design van Muzus

Security by design

Van chip tot cloud


Nieuwe materialen

Terugblik op MaterialDistrict 2019


Bauhaus in Boijmans

Van meubels tot architectuur

 
De volgende editie van Product verschijnt eind mei 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)