EO

Interactieve workshops tijdens Prototyping

25 oktober 2018 om 11:11 uur

Voor wie actief is in de wereld van de industriële productontwikkeling en wil weten hoe je van een idee tot een productieklaar design komt, is PROTOTYPING een must. De beurs besteedt niet alleen aandacht aan technologieën, materialen, software, tools en technieken maar biedt ook interactieve workshops.


Op beide beursdagen vindt er een (gratis) workshop ‘Introduction to Rhino 6 & Grasshopper by McNeel Europe’ plaats waarbij je kunt aansluiten met je laptop en actief kunt deelnemen. Uitzonderlijk, want McNeel’s Rhino laat zich nooit zien op commerciële beurzen. Verder is er op 7 november de ‘cEDM workshop by Imec - Smart New Product Introduction by Imec’ (niet gratis, zie website voor meer details). Bij deze workshop wordt aan de hand van case studies door Barco, Eurocircuits en Allóra Factory duidelijk gemaakt waar je rekening mee moet houden tijdens het ontwerptraject en hoe je dit organiseert tot een maakbaar en betrouwbaar product.

 
Materialenbibliotheek
Bij de Prototyping Studios toont Howest Industrial Design Center hoe het investeert in een bibliotheek voor materialen en oplossingen. Het gaat om fysieke stalen van gewone en buitengewone materialen, productietechnieken, verbindingen, et cetera. Het doel hiervan is om monsters van standaard afmetingen te maken, waarmee de materialenbibliotheek gestoffeerd wordt en waardoor designers worden geïnspireerd. Je ziet er studenten Industrieel ProductOntwerpen aan het werk als echte Prototyping Addicts.


Gratis online registratie  
Het bezoeken van de beurs is gratis na online registratie via www.prototypingxpo.com. Vervolgens ontvang je een bezoekersbadge die toegang geeft tot alle onderdelen van het event. En mooi meegenomen: bezoekers genieten van ‘free catering’.

 
Praktische info
PROTOTYPING vindt plaats op 7 en 8 november 2018 in hal 6 van Kortrijk Xpo, België. Openingstijden: woensdag 7 november van 13.00-20.00 uur en donderdag 8 november van 10.00-18.00 uur.

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 2 2019 cover


 

 

 

Muzus

Verrassend service design van Muzus

Security by design

Van chip tot cloud


Nieuwe materialen

Terugblik op MaterialDistrict 2019


Bauhaus in Boijmans

Van meubels tot architectuur

 
De volgende editie van Product verschijnt eind mei 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)