EO

Sneller boterhammen smeren

21 juni 2018 om 12:22 uur

Ik zag twee beren...

‘Wat heb jij d’r op?’ was een gevleugelde vraag in het Jiskefet-programma 'Debiteuren Crediteuren'. Het draaide allemaal om de inhoud van het broodtrommeltje dat dagelijks mee naar kantoor ging. Maar onder het broodbeleg gaat doorgaans een laagje boter schuil. Dat het smeren hiervan sneller kan bewijst Offundo.


Wie veel boterhammen smeert zal uitkijken naar deze vinding waarmee je brood vijf keer sneller kunt smeren dan met een mes. Wie doorsmeert haalt hiermee tot wel 1.827 plakjes per uur, dat is zo’n 87 broden. Voor de lekkere trek dus, maar ook voor grote gezinnen of in de horeca.

Uniforme laag boter 
Elke Offundo bestaat uit twee delen, een ‘hopper’ en een ‘zuiger’. Het heeft een enkele gleuf aan de onderkant, wanneer het over het brood wordt ‘gesleept’ wordt een dunne maar uniforme laag van 3 gram boter aangebracht. De boter moet wel eerst worden 'geslagen' voordat het kan worden gebruikt in de Offundo. Je kunt het apparaat ook vullen met andere spreads zoals mayonaise of hummus.

 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

cover 4 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snow Donuts

Succesvol in Brand & Packaging

 

Fairphone

Fix zelf je telefoon

 

Segway

Zetten e-Skates de trend?

  

QWERTY

De evolutie van de tekstverwerker

 

De volgende editie van Product verschijnt in november 2018. 

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)