EO

Sokken sterker dan staal

21 juni 2018 om 12:09 uur

Is het een sok, of is het een schoen? Dit schoeisel van de startup Swiss Barefoot Company is in ieder geval ontworpen om de voeten van de drager te beschermen door ze in Dyneema te wikkelen - een stof die sterker is dan staal en Kevlar.


De Free Your Feet-sokken zijn bedoeld om snijwonden en kneuzingen te voorkomen tijdens (buiten)sporten, waarbij deelnemers meestal blootsvoets moeten zijn. Denk aan watersporten, klimsporten en strandsporten. De sokken hebben handschoenachtige zakjes voor elke teen en zijn geweven van, zo beweert de Swiss Barefoot Company, 's werelds sterkste vezel. De Dyneema-vezel zou volgens fabrikant DSM sterker zijn dan Kevlar en 15 keer sterker dan staal. 

Waterafstotend
Het materiaal is waterafstotend en het stippenpatroon op de zool zorgt voor een goede grip op gladde oppervlakken zoals een surfplank. De sokken zijn verkrijgbaar in een standaard en een laag model voor heren en dames, en zijn gemakkelijk aan en uit te trekken. De sok heeft een elastische band aan de bovenkant om goed op z’n plek te blijven zitten.

Kiteboarder
Oprichter Dieter Hesch is zelf een fanatiek kiteboarder. Het was zijn eigen ervaring met verwondingen die hij tijdens het boarden opliep die hem ertoe aanzette deze vinding te ontwikkelen.
 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

product 5 2018 cover

Treininterieur van de toekomst

Samenwerking NS, Gispen en Mecanoo

Brandes en Meurs

'From A to B' met het OV

On the origin of products

De evolutie van de smartphone

Crowdfunding

De TweeDoek van Vij5

De volgende editie van Product verschijnt in februari 2019. 

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)