EO

Wasmachine met voetpedaal

24 mei 2018 om 12:09 uur

Na enkele ontwerp ‘tweaks’ is het eindelijk zover: de Drumi van Yirego is in productie genomen. Deze wasmachine met voetpedaal is gericht op klein behuisden, campers en stadsmensen die hun milieu-impact willen verminderen, en hun energierekening willen verlagen.


Yirego zegt aan de ontwikkeling al meer dan 10.000 uur te hebben besteed en een aantal belangrijke ontwerpwijzigingen heeft aangebracht sinds het eerste concept drie jaar geleden. De trommel heeft nu een handvat, zodat deze kan worden verwijderd voor reiniging, en de gebogen handgreep op het apparaat zelf zorgt niet alleen voor transport met één hand, maar dient ook als een slot om het deksel tijdens het wassen te beschermen. De huidige Drumi is ook iets kleiner dan het eerdere prototype en slechts 416 mm hoog. Installatie is niet nodig, Drumi kan overal staan of worden meegenomen naar bijvoorbeeld de tuin om de was in het zonnetje te kunnen doen.

Laden maar 
De basisprincipes zijn hetzelfde als bij het eerste prototype. De gebruiker laadt de trommel met maximaal 2,25 kg licht vervuilde kleding en voegt dan kraanwater toe (het deksel kan dienen als een kom om water in het apparaat te gieten) en wasmiddel. Het deksel wordt op zijn plaats vergrendeld en het pedaal met de voet bediend gedurende ongeveer 5 minuten. Na het openen van de afvoer om het zeepwater af te voeren, kan de gebruiker extra water toevoegen om opnieuw te spoelen en af te tappen. Om de kleding droog te draaien voordat de trommel wordt leeggemaakt, moet het pedaal steviger worden ingedrukt. Alles gebeurt zonder elektriciteit. De eerste Drumi rolt ongeveer in deze periode van de productielijn en zal 299 dollar kosten.
 
Bekijk hier hoe de Drumi werkt  

Reacties (1)

Inderdaad een leuke uitvinding om zonder stroom te wassen. Maar er staat nergens waar dit apparaat te koop is helaas.
Lavendeltje, 23 juni 2018 14:05
 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 1 2019 cover


 

Material Cocktail

Selectie nieuwe materialen door MaterialDistrict

WAACS

Bureau met stevige wortels in product design


On the origin of products

De evolutie van de LED-lamp


'Old balls, please!'

Tennisballen krijgen een tweede leven

 
De volgende editie van Product verschijnt eind april 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)