EO

Waarom typen als je ook kunt scannen?

22 maart 2018 om 12:25 uur

NB scanmarker

De Scanmarker Air is een handige productiviteits-tool, waarmee je het proces van markeren en overtypen van tekst kunt overslaan en direct tekst kunt scannen naar je favoriete tekstverwerkingsprogramma of smartphone. Je kunt tot wel 30 keer sneller tekst scannen dan wanneer je deze tekst zou moeten typen.


De tekst wordt door het apparaat gescand als hoge kwaliteit afbeelding en intern via de OCR tekstherkennings-software omgezet in leesbare tekst, in zo’n 50 talen naar keuze.
De gescande tekst wordt in een fractie van een seconde overgezet naar bijvoorbeeld MS Word. Maar de scanner werkt ook perfect in je e-mailprogramma of zelfs op Facebook. Overal waar je tekst zou kunnen typen, kun je ook teksten inscannen met behulp van de Scanmarker Air. Ook kun je met de gratis apps voor Android en iOS teksten direct scannen naar je smartphone.
 

Meer functionaliteiten
De ingebouwde tekst-naar-spraak functionaliteit van de Scanmarker Air kan de gescande tekst voor je voorlezen, zelfs terwijl je aan het scannen bent. De Scanmarker Air is ook inzetbaar als barcode scanner. Scan gewoon de streepjescode en de software herkent hem meteen. Bij de installatie van de Scanmarker kun je aangeven of je links- of rechtshandig bent. Nadat dit is ingesteld, scan je de zin van achter naar voren. Sleep de Scanmarker vervolgens vanaf het einde van de zin naar het begin, om deze goed te kunnen scannen. Ook zelfgeschreven teksten kun je scannen naar de pc of laptop. In plaats van het overnemen van de losse woorden, scant de Scanmarker handgeschreven tekst als een afbeelding. Dergelijke tekst kan niet worden aangepast naar een ander lettertype. Teksten die al getypt zijn, kunnen in de computer nog wel aangepast worden. De Scanmarker Air is onder meer te koop bij Scan it Quickly, de Nederlandse retailer, voor € 109,99.


Info: https://scanmarker.com


Bekijk hier hoe het scannen in z'n werk gaat.

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 1 2019 cover


 

Material Cocktail

Selectie nieuwe materialen door MaterialDistrict

WAACS

Bureau met stevige wortels in product design


On the origin of products

De evolutie van de LED-lamp


'Old balls, please!'

Tennisballen krijgen een tweede leven

 
De volgende editie van Product verschijnt eind april 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)