EO

Waarom typen als je ook kunt scannen?

22 maart 2018 om 12:25 uur

NB scanmarker

De Scanmarker Air is een handige productiviteits-tool, waarmee je het proces van markeren en overtypen van tekst kunt overslaan en direct tekst kunt scannen naar je favoriete tekstverwerkingsprogramma of smartphone. Je kunt tot wel 30 keer sneller tekst scannen dan wanneer je deze tekst zou moeten typen.


De tekst wordt door het apparaat gescand als hoge kwaliteit afbeelding en intern via de OCR tekstherkennings-software omgezet in leesbare tekst, in zo’n 50 talen naar keuze.
De gescande tekst wordt in een fractie van een seconde overgezet naar bijvoorbeeld MS Word. Maar de scanner werkt ook perfect in je e-mailprogramma of zelfs op Facebook. Overal waar je tekst zou kunnen typen, kun je ook teksten inscannen met behulp van de Scanmarker Air. Ook kun je met de gratis apps voor Android en iOS teksten direct scannen naar je smartphone.
 

Meer functionaliteiten
De ingebouwde tekst-naar-spraak functionaliteit van de Scanmarker Air kan de gescande tekst voor je voorlezen, zelfs terwijl je aan het scannen bent. De Scanmarker Air is ook inzetbaar als barcode scanner. Scan gewoon de streepjescode en de software herkent hem meteen. Bij de installatie van de Scanmarker kun je aangeven of je links- of rechtshandig bent. Nadat dit is ingesteld, scan je de zin van achter naar voren. Sleep de Scanmarker vervolgens vanaf het einde van de zin naar het begin, om deze goed te kunnen scannen. Ook zelfgeschreven teksten kun je scannen naar de pc of laptop. In plaats van het overnemen van de losse woorden, scant de Scanmarker handgeschreven tekst als een afbeelding. Dergelijke tekst kan niet worden aangepast naar een ander lettertype. Teksten die al getypt zijn, kunnen in de computer nog wel aangepast worden. De Scanmarker Air is onder meer te koop bij Scan it Quickly, de Nederlandse retailer, voor € 109,99.


Info: https://scanmarker.com


Bekijk hier hoe het scannen in z'n werk gaat.

 

Achtergrondartikelen

RSS

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Eerste samenwerking tussen drie co-robots ter wereld

20-12-17 13:55 ABB laat voor het eerst in de geschiedenis drie co-robots met elkaar...

GVB en Fabrique ontwikkelen nieuwe verkoopautomaat

20-12-17 13:48 Toeristen die zich recht onder het bord ‘Verkoop en opladen’ afvragen...

Houten brilmonturen blijken echte blikvangers

19-12-17 09:01 Het uitzoeken van een nieuw brilmontuur had voor Anko Gils onvermoede...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

p

Bundles

Bundles gelooft in het einde van bezit. Als klant koop je bij Bundles geen apparaat, je betaalt voor het gebruik. De beste producten 'as a service', met duurzaamheid als rode draad. Om de groei te financieren, haalde Bundles met hun vijfde crowdfunding campagne een bedrag van 250.000 euro op bij 170 founders.

 

OV-poorten

Wat het ontwerp van OV-poorten betreft is de technologie vaak al moeilijk genoeg, maar de partijen die dat kunnen zijn vaak minder goed in het ontwerp. Die gedachte inspireerde Jasper van Kuijk en zijn team van de Faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Het resultaat: een aantal ongevraagde en soms zelfs radicale adviezen.

 

'Roodblok'

Op steeds meer plekken zie je ze in het straatbeeld verschijnen. Betonnen objecten ter preventie van een terreuraanslag met voertuigen. Tomaello maakte van de nood een deugd en vroeg de creatieve ingenieurs van ipv Delft, om samen een roadblock te ontwerpen dat staat als een huis en een vriendelijk uiterlijk heeft. Het resultaat: 'Roodblok'.

 

En verder:

Signaal

Column - 'Trends in verpakkingsdesign'

Polaroid is weer 'in the picture'

Column - 'Piraterij 3.0'

Wankelende wolkenkrabbers

Plexiglas in de luchtvaartindustrie

Leesvoer - 'De Polaroids van Wim Wenders'

 

De volgende editie van Product verschijnt in april 2018. 

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)