EO

Robot als onkruidbestrijder

22 maart 2018 om 12:08 uur

Het is weer lente! Dat is ook goed nieuws voor tuinliefhebbers. Maar ja, dat onkruid… Gelukkig is er hoop voor de bloemen en planten: de Tertill Weeding Robot. Deze handige ‘mini-tuinman’ rekent af met al het onkruid in de tuin.


Sensoren herkennen onkruid en snijden het bij de grond af met een speciale trimmer. Het robotje heeft vierwielaandrijving en kan zich door de vorm van de wieltjes ook over oneffen terrein bewegen en zelfs hellingen beklimmen tot ongeveer 40%. 

 

Lang of kort

De gerobotiseerde tuinman is uitgerust met zonnecellen en een waterdichte behuizing. Via Bluetooth stuurt het tuinhulpje data over de tuin naar een app. Tertill herkent onkruid als volgt en heel simpel: onkruid is kort, planten zijn lang. Een plant die hoog genoeg is activeert een sensor die de robot doet wegdraaien. Een plant die kort genoeg is activeert een sensor die de trimmer activeert. Kleine plantjes moeten wel worden beschermd door een speciaal draadje te plaatsen dat de robot herkent en automatisch ontwijkt.

 

Afbakening

Eén Tertill is voldoende voor een gemiddelde tuin, maar die moet wel een duidelijke afbakening hebben zoals een hek, rand, sloot of biels. Anders gaat het ijverige robotje op de stoep of straat aan de slag. Wanneer er zonlicht is, zelfs op bewolkte dagen, zet de zonnecel het licht om in elektriciteit. De robot slaat de energie op in een batterij, die je niet hoeft te worden opgeladen of vervangen. Omdat het een op hoogte gebaseerde techniek gebruikt, is Tertill niet geschikt voor gebruik op een grasveld.

 

 

Loop een rondje mee met Tertill door de tuin.


 

 

Achtergrondartikelen

RSS

De oorsprong van de smartphone

16-10-18 15:51 Smartphones zijn een product van onze tijd én onderwerp van gesprek in...

Robots voor de dienstensector

19-07-18 12:00 “Hoe ontwikkel je op innovatieve wijze producten die merken versterken,...

On the Origin of Products

26-06-18 11:31 Ontwikkelen producten zich ‘evolutionair’? Tot ver in de jaren ‘80...

Revival analoge instantfotografie dankzij ‘reverse engineering’

22-02-18 13:29 De naam Polaroid staat weer op hetzelfde bedrijfsgebouw in Enschede waarop...

Flex/design vindt zichzelf steeds opnieuw uit

20-12-17 14:02 Flex/design heeft zichzelf in haar al bijna dertigjarig bestaan steeds...

Meer over Industrieel Ontwerpen »

Kennismaken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws op het gebied van industriële product- ontwikkeling?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Product:button

 

Product

klWelkom op de webpagina van Product Magazine. Product informeert over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de industriële productontwikkeling op het gebied van technologie, materialen, vormgeving en ontwerp. Het magazine biedt een mix van bedrijfsstrategische, economische en technische informatie met betrekking tot alle partijen die van belang zijn. Kortom, een bron van inspiratie voor de dagelijkse praktijk van de ontwerper.

 

Deze maand in het magazine

Product 1 2019 cover


 

Material Cocktail

Selectie nieuwe materialen door MaterialDistrict

WAACS

Bureau met stevige wortels in product design


On the origin of products

De evolutie van de LED-lamp


'Old balls, please!'

Tennisballen krijgen een tweede leven

 
De volgende editie van Product verschijnt eind april 2019.

 

Dossier stijlgeschiedenis

bauhausIn de afgelopen eeuwen zijn veel verschillende producten en gebouwen ontworpen. Onderling vertonen veel van deze producten en gebouwen gemeenschappelijke kenmerken waardoor ze in te delen zijn in stijlen. Ontwerpstijlen zijn niet absoluut, ze ontstaan niet van de een op de andere dag en niet in alle landen tegelijk. Daarnaast ontstaan er kleine verschillen in kenmerken van een stijl vaak per land en per ontwerper. Stijlen of in elk geval de kenmerken daarvan herhalen zich door de tijd heen. Toch is het met voldoende kennis over de kenmerken goed mogelijk de stijlen te herkennen in producten. In een reeks artikelen worden de belangrijkste stijlen na de Industriele Revolutie besproken .

 

Stijlgeschiedenis, ArtdecoArts & Crafts, Bauhaus, Jugendstil, Modernisme, Postmodernisme, Na postmodernisme

 

Auteurs: Marijke Timmermans en Celine Joosten (studenten IO, Universiteit Twente)